Tagliatelle cu branza si alune

O reteta simpla si gustoasa care nu iti ia mai mult de un sfert de ora sa o prepari
 
Portii 4
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10–12 minute

Ingrediente:

300 g tagliatelle
90 ml lapte semidegresat
150 g branza moale de capra, cu continut mediu de grasimi
2 lingurite tarhon proaspat tocat marunt
6 cepe verzi feliate subtire
2–3 linguri alune de padure prajite si tocate
sare si piper

Preparare:

Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente.


Intre timp, se incalzeste laptele intr-o cratita, la foc mic. Se adauga branza, sfaramand-o, si se amesteca pana ce se topeste. Nu se lasa sa dea in clocot, caci se va branzi.

Se ia de pe foc si se adauga tarhonul si ceapa verde. Se asezoneaza dupa gust.

Se scurg bine pastele si se transfera pe un platou. Se adauga sosul de branza si se amesteca bine. Se presara deasupra alunele si se servesc.

Cateva idei:


• Pentru un pranz aproape instant, folositi paste proaspete (care se gatesc mai repede decat cele uscate) si 250 g branza moale si slaba, cu usturoi si verdeturi, in locul celei de capra si a cepei verzi. Amestecati un pic de lapte cu branza moale, apoi amestecati-o cu pastele fierbinti.
• Prajiti sub grill 4 linguri de firimituri, mai mari, de paine, pana ce se rumenesc si se fac crocante, dupa care presarati-le peste paste; este o alternativa cu mai putine grasimi decat alunele prajite.

Avantaje:


• Branza de capra contine cantitati folositoare de proteine, calciu, fosfor si vitamine B, ca B1, niacina, B6 si B12.
Vote it up
543
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza