Noaptea Cercetatorilor la Antipa

Pe 27 septembrie, in Sala Multimedia, incepand cu ora 19:30, specialistii Muzeului Antipa vor incanta toti iubitorii de stiinta cu experimente inedite
 

<p>

29 de activitati distincte intr-o singura seara, acesta este tinta pe care Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” isi propune sa o atinga pentru publicul sau la finalul lunii septembrie. „Noaptea Cercetatorilor” este evenimentul la care pasionatii de stiinta sunt provocati sa descopere cum se realizeaza colectarea, prepararea si identificarea insectelor, paianjenilor, fluturilor, vertebratelor si mamiferelor aflate in colectiile Muzeului. Mai mult, tinerii, profesorii si publicul prezent vor avea in program o serie de discutii interactive, aplicatii practice si experimente spectaculoase la care vor putea asista.

Muzeul „Antipa” este cel mai nou partener care si-a anuntat participarea la evenimentul „Noaptea Cercetatorilor”. Drept pentru care timp de o seara, pe 27 septembrie, in Sala Multimedia, incepand cu ora 19:30, specialistii Muzeului ii vor incanta pe toti iubitorii si entuziastii de stiinta cu experimente inedite: participantii vor identifica insectele dupa sunetele pe care acestea le produc, vor fi preparate insecte necrofage dupa standardele stiintifice si muzeale, prezentandu-se, totodata, etapele naturalizarii si ale restaurarii unor specii de vertebrate. Nu in ultimul rand, participantii vor vizita colectiile de mamifere si lepidoptere ale Muzeului.
 
„Ne bucuram enorm ca Muzeul Antipa, unul dintre cele mai puternice branduri ale stiintei romanesti, s-a alaturat evenimentului nostru. In acest fel, pe langa experimentele spectaculoase cu lasere, electricitate, gravitatie, participantii la Noaptea Cercetatorilor vor avea ocazia unica de a privi in spatele cortinei unui muzeu de stiinta si de a intelege munca cercetatorilor de acolo”, a declarat Ionut Topala, coordonatorul proiectului, din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
 
„Pentru noi, este o oportunitate de a prezenta publicului interesat pe cei datorita carora Muzeul Antipa este institutia cu cel mai bogat si valoros patrimoniu stiintific. Despre piesele pe care le conservam in muzeu, multi dintre vizitatori stiu deja. Despre cei care descopera specii noi pentru stiinta, asigura consultanta de specialitate diferitelor institutii din tara si strainatate, vor putea afla numai daca vor avea curiozitatea sa vina si sa-i cunoasca direct pe 27 septembrie, incepand cu ora 19.30”, a declarat dr. Aurora Stanescu, Sef Departament Relatii Publice, Marketing Cultural si Programe Educative.
 
Evenimentul, al carui scop este sa promoveze cercetarea in randul publicului larg, se desfasoara in aceeasi seara in peste 300 de orase din Europa. In Romania, acesta va avea loc in 11 orase, bucurestenii fiind asteptati in trei locatii din capitala : Parcul Tineretului, Platforma Magurele si Muzeul „Antipa”.
 
Despre „Noaptea cercetatorilor"

„Noaptea cercetatorilor" se organizeaza in toate tarile Uniunii Europene, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin fondurile FP7. Programul complet din fiecare oras poate fi vizualizat pe http://noapteacercetatorilor.uaic.ro.
 
Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”

Informatii suplimentare despre programe educatie: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694

</p>

Vote it up
178
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza