Noaptea Cercetatorilor

Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) din Bucuresti isi deschide portile in luna septembrie. Vino sa afli misterele cerului instelat!
 

<p>

Cu ocazia Noptii Cercetatorilor, pe 27 septembrie, vizitatorii vor face o calatorie de la macro la micro-cosmos. Asfel, vor observa obiecte ceresti printr-un telescop si vor descoperi cum arata emulsiile nucleare printr-un microscop. Ai ocazia sa intelegi mai multe despre radiatii cosmice, gauri negre, neutrini si explozii solare.

In plus, vei avea parte de experimente spectaculoase, conferinte despre misterele Universului si concursuri cu premii. De asemenea, vei putea interactiona direct si cu cercetatori de la Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti, Institutul de Fizica Atomica si Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei.

Evenimentul, al carui scop este sa promoveze cercetarea in randul publicului larg, se desfasoara  in aceeasi seara in peste 300 de orase din Europa. In Romania, acesta va avea loc in Iasi, Bucuresti, Timisoara, Craiova si Cluj, in locatii din centrele oraselor si din campusurile universitare.De la micro la macro-cosmos alaturi de Institutul de Stiinte Spatiale la Noaptea Cercetatorilor

Afla mai multe despre acest eveniment pe pagina dedicata Noptii Cercetatorilor.

</p>

Vote it up
601
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza