Ne ingrasam daca mancam in graba

Cand mananci incet, te saturi mai repede, iar nivelul de insulina nu creste brusc
 
<p>
Cercetatorii au descoperit de-a lungul anilor dovezi ca atunci cand oamenii iau masa pe fuga si intr-un ritm alert,  sfarsesc, de fapt, prin a consuma mai multe calorii decat daca ar manca intr-un ritm mai lent. Unul dintre motive este efectul ingestiei rapide asupra hormonilor.
Oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand mai multi subiecti au primit o portie de inghetata identica cu diferite ocazii, au eliberat mai multi hormoni, care i-au facut sa se simta saturati atunci cand a mancat inghetata in 30 de minute in loc de 5.  Medicii au luat probe de sange si au masurat nivelul de insulina si hormonii din intestin inainte, in timpul si dupa masa.
Intr-un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Americane de Dietetica subiectii au raportat un grad de satietate mai mare si au consumat cu aproximativ 10 la suta mai putine calorii atunci cand au mancat intr-un ritm lent in comparatie cu momentele in care au mancat repede. Intr-un alt studiu realizat pe 3.000 de oameni, publicat in British Medical Journal, s-a contatat triplarea riscului de a deveni supraponderali pentru subiectii care au afirmat ca mananca repede si pana se simt plini.
Cu alte cuvinte, expertii recomanda sa incetinim ritmul in care mancam si sa savuram mesele, astfel vom creste senzatia de satietate si vom reducem aportul caloric.
</p>
Vote it up
249
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza