Muzica stimulează gândirea creativă

Ritmurile muzicale alese corect dezvoltă sensibilitatea umană de la o vârstă fragedă 
 

Gândirea creativă este o necesitate a vremurilor pe care le trăim. O definiție a gândirii creative ar fi că ea reprezintă o varietate de idei și soluții originale pe care cineva le găsește la o anumită problemă. Oare este posibil ca un copil să învețe să gândească creativ? Cum îl putem determina pe cel mic să fie independent, să pună întrebări și mai ales să-și păstreze curiozitatea pentru cât mai mult timp?

 

 Fiecare părinte își dorește ca fetiță sau băiatul lui să aibă o minte sclipitoare și o imaginație extraordinară. Foarte bine că vă doriți aceste lucruri, dar ele nu sunt trăsături neapărat native. Creativitatea și originalitatea se pot cultiva încă de la naștere și chiar mai înainte, din viața intrauterină. Două dintre metodele eficiente de a dezvolta gândirea creativă a unui copil sunt: să-l inițiați în lumea poveștilor și să-i puneți muzică pentru copii.

 

 Ritmurile muzicale alese corect dezvoltă sensibilitatea umană de la o vârstă fragedă. Un copil obișnuit să asculte muzică se dezvoltă mai bine, dar trebuie să alegeți acele ritmuri care se potrivesc cu gusturile și starea de spirit ale copilului. Pe lângă melodii, cel mic poate fi foarte receptiv la CD-urile muzicale cu basme sau la animațiile din diverse aplicații. Rămâne doar la latitudinea voastră să alegeți ce credeți că-i va plăcea.

 

 Basmele îi atrag mereu pe copii, iar atunci când au ocazia să vadă o poveste transpusă într-o piesă de teatru sunt de-a dreptul fascinați, dar și mândri de ei că știu firul poveștii. Pentru că părinții sunt destul de ocupați și nu reușesc să-i ducă pe cei mici așa des la teatru, și basmele pe CD sunt o variantă. Când sunt ascultate înainte de culcare, înlocuiesc cititul poveștii din carte. Dar nu faceți asta în mod frecvent, cititul în mod clasic a poveștii de către părinți este mult mai important.

 Muzica ce însoțește o poveste audio sau melodiile dintr-un desen animat devin în scurt timp foarte populare printre copii, care le memorează și le fredonează în încercarea de a-și imita eroii din basmul sau desenul animat preferat. 

Mai multe detalii aici

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza