Timp de preparare: 15 minute, plus 30 de minute inmuierea
Ingrediente:
85 g grau bulgur
115 g ovaz pentru porridge
240 ml suc de mere
50 g fulgi de migdale crude
3 linguri seminte de pin
2 linguri seminte crude de floarea-soarelui
10 caise uscate, tocate
10 smochine uscate tocate
3 linguri zahar brun
2 mere verzi de desert curatate si date prin razatoarea mare
1 persimmon mare sau 2 mici descojite si taiate cubulete
1 fruct al pasiunii
extract de migdale (optional)
Pentru ornat
seminte de rodie sau afine
persimmon taiat cubulete
Preparare:
Se combina intr-un castron mare graul bulgur cu 240 ml apa si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la muiat 30 de minute. Se scurge bine printr-o sita si se re-aduce in castron.
Avantaje:
• Ovazul pentru porridge este o excelenta sursa de fibre solubile care poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.
• Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa bogata de vitamina E, care ajuta la protejarea membranelor celulelor de efec-tul radicalilor liberi (protejand astfel organismul de bolile de inima si cancer). Con-tin si cantitati folositoare de vitamina B1 si niacina, ca si minerale, precum zincul.
• Smochinele uscate sunt o sursa buna de potasiu, calciu si fier, ca si de fibre, atat solubile, cat si insolubile (acestea din urma ajutand la prevenirea constipatiei).
Cateva idei:
• Folositi nectarine sau pere ferme, in loc de persimmon.
• Inlocuiti caisele uscate cu o mana de cirese uscate.
• Folositi suc de pere sau de struguri albi, in loc de suc de mere.
• Ornati fiecare portie cu cirese proaspete in loc de seminte de rodie sau afine.
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro