Musli cu fructe proaspete

Acest mic dejun va fi o revelatie pentru cei care au consumat doar musli uscat. Se prepara fara lapte, deci e de post
 
<p>
Portii 6
Timp de preparare: 15 minute, plus 30 de minute inmuierea

Ingrediente:

85 g grau bulgur
115 g ovaz pentru porridge
240 ml suc de mere
50 g fulgi de migdale crude
3 linguri seminte de pin
2 linguri seminte crude de floarea-soarelui
10 caise uscate, tocate
10 smochine uscate tocate
3 linguri zahar brun
2 mere verzi de desert curatate si date prin razatoarea mare
1 persimmon mare sau 2 mici descojite si taiate cubulete
1 fruct al pasiunii
extract de migdale (optional)
Pentru ornat
seminte de rodie sau afine
persimmon taiat cubulete

Preparare:

Se combina intr-un castron mare graul bulgur cu 240 ml apa si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la muiat 30 de minute. Se scurge bine printr-o sita si se re-aduce in castron.

Se adauga ovazul, sucul de mere, migdalele, semintele de pin si cele de floarea-soarelui, caisele, smochinele, zaharul brun, merele rase si persimmon-ul taiat cubulete. Se incorporeaza aceste ingrediente in bulgur.
Se taie in jumatate fructul pasiunii. Se pune o sita peste vasul cu müsli si se rastoarna in ea pulpa si semintele de la fructul pasiunii. Se preseaza pana ce tot sucul a trecut prin sita si raman doar semintele, care se arunca.
Se adauga cateva picaturi de extract de migdale, daca se foloseste, si inca putin suc de mere daca este nevoie pentru a pastra consistenta umeda a amestecului. Se pastreaza mixtura acoperita, in frigider, pana cand se serveste presarata cu seminte de rodie sau cu afine, oricare dintre ele este de sezon, plus o cantitate suplimentara de persimmon taiat cubulete. Acest müsli poate fi pastrat in frigider maximum 2 zile, acoperit etans. Trebuie amestecat bine inainte de a fi servit, dupa care se adauga fructele pentru ornat.

Avantaje:

• Ovazul pentru porridge este o excelenta sursa de fibre solubile care poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.
• Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa bogata de vitamina E, care ajuta la protejarea membranelor celulelor de efec-tul radicalilor liberi (protejand astfel organismul de bolile de inima si cancer). Con-tin si cantitati folositoare de vitamina B1 si niacina, ca si minerale, precum zincul.
• Smochinele uscate sunt o sursa buna de potasiu, calciu si fier, ca si de fibre, atat solubile, cat si insolubile (acestea din urma ajutand la prevenirea constipatiei).

Cateva idei:

• Este un mic dejun minunat pentru cei care nu consuma produse lactate. Daca puteti consuma produse lactate, serviti müsli cu o lingura mare de iaurt deasupra, sau cladind straturi alternative de iaurt si müsli.
• Folositi nectarine sau pere ferme, in loc de persimmon.
• Inlocuiti caisele uscate cu o mana de cirese uscate.
• Folositi suc de pere sau de struguri albi, in loc de suc de mere.
• Ornati fiecare portie cu cirese proaspete in loc de seminte de rodie sau afine.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
145
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza