Musli cu branza de vaci

Acest mic dejun gustos este perfect pentru inceputul unei zile in care ai nevoie de multa energie
 

Datorita fainii de cocos si fulgilor de mei, acest fel –  musli cu branza de vaci si mei la cuptor – nu furnizeaza doar aminoacizi esentiali, ci si fier si siliciu, pentru stimularea vitalitatii si a imunitatii.

Ingrediente pentru 2 portii:

1 mar
1 banana
3 linguri afine
500 g branza de vaci degresata
100 g smantana fermentata
2 oua
2 linguri mei, fulgi
2 linguri faina de cocos (sau 2 linguri mei, fulgi)
4 linguri migdale macinate
2 linguri sirop de agave sau sirop de artar
2 plicuri zahar vanilat
½ lingurita scortisoara macinata
½ lingurita cardamon macinat
2 lingurite unt pentru forma

Timp de preparare: 20 minute pregatire plus 30 minute la cuptor

Valori per portie: 690 kcal; 49 g proteine; 62 g carbohidrati; 26 g grasimi; 7 g fibre

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 160°C. Se descojeste marul, se taie in sferturi si se scot samburii. Sferturile de mar se taie transversal felii subtiri. Se descojeste banana si se marunteste. Se spala afinele si se usuca in servete de hartie.

2. Intr-un castron, se freaca branza de vaci cu smantana, ouale, fulgii de mei, faina de cocos si 2 linguri migdale macinate.

3. Se adauga fructele in amestecul cu branza de vaci. Se indulceste amestecul cu siropul de agave sau de artar si cu un plic de zahar vanilat.

4. Intr-un castronel, se amesteca restul migdalelor macinate (2 linguri) cu cel de-al doilea plic de zahar vanilat. Se aromatizeaza amestecul cu scortisoara si cardamonul.

5. Se unge un vas mic de copt (sau se ung doua forme mici pentru sufleuri) cu unt si se umple (se umplu) cu compozitia de fructe si branza de vaci.

6. Se presara amestecul cu migdale si untul ramas, maruntit, peste compozitie. Se coace müsli in cuptorul incins circa 30 de minute, pana cand este rumen-auriu la suprafata.

DE STIUT

Pune batoane de vanilie intr-un borcan cu capac etans, umplut cu zahar – vanilia isi va raspandi treptat aroma in zahar, astfel incat ai oricand zahar vanilat la indemana.

Vote it up
137
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza