Musli Bircher cu fructe

Reteta acestui mic dejun hranitor din cereale a fost creata cu peste un secol in urma de dr. Bircher-Benner la clinica sa din Zurich

Timp de preparare: 10 minute, plus muiatul peste noapte

Portii 4

Fiecare portie contine: kcal 366, proteine 11 g, grasimi 12 g (din care grasimi saturate 2 g), carbohidrati 56 g (din care zahar 37 g), fibre 4 g

 

Ingrediente

 

115 g fulgi de ovaz

115 g stafide

250 ml lapte semidegresat

1 mar crocant de desert

2 lingurite suc de lamaie

30 g nuci tocate mari

15 g seminte de dovleac

1 lingura seminte de susan

100 g capsuni tocate

4 linguri bio iaurt simplu degresat

4 lingurite miere

 

Preparare

 

Se pun ovazul si stafidele intr-un castron mare si se adauga laptele. Se amesteca bine, apoi se acopera si se pun la frigider. Se lasa la muiat peste noapte.

 

A doua zi, chiar inainte de masa, se rade marul, aruncand partea cu seminte. Se amesteca marul cu sucul de lamaie ca sa nu se innegreasca.

 

In amestecul de ovaz se adauga nucile, semintele de dovleac si de susan, apoi se adauga marul ras si capsunile si se amesteca.

 

Pentru servit, se imparte musli in 4 castroane pentru cereale si peste fiecare se pune o lingura de iaurt si de miere.

 

O idee

• Pentru a face musli din cereale amestecate, se moaie 25 g de fulgi de ovaz, 45 g fulgi de grau incoltit si uscat, 30 g fulgi de orez si 115 g stafide in 250 ml lapte batut. Chiar inainte de masa, in compozitie se amesteca 25 g migdale tocate mare si 20 g seminte de floareasoarelui, apoi se adauga 1 banana mare, zdrobita si 1 mango tocat. Se serveste cu o lingura de bio iaurt simplu degresat deasupra.

 

Avantaje

• De obicei, iaurtul se face introducand in lapte 2 bacterii inofensive. Se crede ca bio iaurturile, care se fac folosind o bacterie usor diferita, sunt mai eficiente decat alte iaurturi in mentinerea unui echilibru mai sanatos al bacteriilor din intestine.

• Ovazul are un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca este digerat si absorbit incet, astfel ca produce o crestere lenta, constanta a nivelurilor de glucoza in sange.

• Nucile sunt o sursa deosebit de buna de vitamina E si majoritatea vitaminelor B, in afara de B12. Ca si alte nuci si alune, au un continut ridicat de grasime; totusi, aceasta este in majoritate grasime mononesaturata benefica.

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza