Muschiulet in crusta de mustar

Ioana Grigore, castigatoarea Academiei lui Horia, povesteste in Jurnalul ei de pe Lumearetetelor.ro ce i-a gatit mama
 
<p>Reteta aceasta este o surpriza si pentru mine, intrucat de data aceasta cineva drag a gatit pentru mine si nu eu pentru cei dragi. Dar am dat si eu o mana de ajutor.

Imi face o deosebita placere sa va prezint o reteta preparata de mama mea – persoana care, desi nu este foarte pasionata de gatit, saptamana trecuta mi-a facut o vizita si mi-a facut ceva special cu mentiunea : «Si eu stiu sa gatesc si, daca tu faci poze, cred ca pot sa apar si pe blogul tau din Lumearetetelor.ro!».
Asadar, am facut un schimb: mama a gatit, eu am facut poze si, pentru ca mi-a placut mult ce a iesit, azi, mama mea si reteta ei speciala, sunt pe siteul Lumea retetelor, pentru voi.
Mama a gatit muschiulet de porc in crusta de mustar cu sos de capere. Preparatul a fost extraordinar si marturisesc ca pe mine m-a dat pe spate. Ca sa citez un prieten : «Parca as fi fost la un restaurant de 5 stele».
Ingrediente
2 bucati muschiulet de porc (400-500 g)
400 g maioneza
Sare
Piper proaspat macinat
5-6 linguri mustar dulce
100 g capere
5 castraveciori murati
Mai intai se spala muschiuletul si se imbraca intr-un strat destul de gros de mustar pe toata lungimea.
Se sareaza si se pipereaza.
Se pune muschiuletul intr-o tigaie unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 30-45 minute, la 200-220 grade.
Cat timp se face muschiuletul, preparam sosul de capere. Noi am preparat maioneza, insa puteti folosi si maioneza din comert.
Caperele se toaca marunt si se adauga in maioneza.
Apoi am taiat castraveciorii murati in cubulete mici si i-am stors de otet. I-am pus peste sos.
Se pune sare si piper din abundenta.
Cand este gata, muschiuletul se scoate din cuptor, se feliaza si se stropeste cu sos.

Mai multe retete, pe blogul “Ioana in Lumea retetelor”.  </p>
 

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza