Muschi de vaca Wellington

O reteta clasica de la Jakob Hausmann, un chef elvetian stabilit la Bucuresti, unde are restaurantul "Mica Elvetie – St. Moritz"
 
<p>
Portii: 4

Ingrediente:

1 kg muschi de vaca (din partea de mijloc)
400 g foitaj
400 g ciuperci Champignon
2 ceapa (de preferinta ceapa frantuzeasca)
2 linguri unt
400 ml vin Madeira
2 linguri smantana
1 linguri patrunjel
2 linguri ulei
80 g pate de ficat
2 galbenusuri de ou
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se toaca marunt. La fel ciupercile si patrunjelul.

Se incinge untul, se inabusa ceapa, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba in suc propriu pana se evapora tot lichidul. Se stinge cu vinul de Madeira. Se adauga smantana si se lasa pe foc mare pana scade complet lichidul. Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust.
Se incinge cuptorul la 220 grade.
Se condimenteaza muschiul dupa gust, se rumeneste in ulei incins, la foc foarte iute. Se scurge de ulei, se unge cu pate de ficat, se pune pe o foaie potrivita de aluat, intinsa in prealabil, se adauga compozitia de ciuperci de jur imprejur, se inveleste cu aluatul, se ung marginile cu galbenus batut si se preseaza bine.
Resturile de aluat se taie in diferite forme sau fasii care se folosesc drept decor, ungand in prealabil bucatile de aluat cu galbenus, apoi se preseaza pe suprafata foii de aluat in care este invelit muschiul.
Se pune la cuptor si se coace 35 minute si se lasa sa mai stea circa 10 minute in cuptorul cald.
Se transeaza friptura si se serveste cu o garnitura de legume proaspete.
</p>
Vote it up
202
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza