Multi copii vor sa plece de acasa

Numarul copiilor care cer sa fie institutionalizati a crescut in ultimii doi ani, avertizeaza Asociatia Telefonul Copilului
 
<p>Aproape 200 de minori au sunat, in perioada ianuarie-septembrie 2010, la Telefonul Copilului 116 111, pentru a cere institutionalizarea, numarul cazurilor fiind cu 85% mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2008, a declarat, pentru Mediafax, directorul executiv al Asociatiei, Catalina Florea.
Potrivit datelor centralizate de Asociatia Telefonul Copilului, actuala criza financiara reprezinta unul dintre principalele motive pentru care tot mai multi copii doresc sa plece din familie si tot mai multe familii vor sa-si abandoneze copiii.
Astfel, daca in perioada ianuarie - septembrie 2008 au fost inregistrate 107 cazuri de solicitari privind institutionalizarea, numarul acestora a crescut la 144 in aceeasi perioada a anului trecut si a ajuns la 198 in primele opt luni ale acestui an.
"Pe fondul crizei financiare, in anumite cazuri s-a recurs la reintegrarea copiilor in familia naturala intr-un timp foarte scurt. In astfel de cazuri, insa, copiii au apelat 116 111 pentru a solicita reinstitutionalizarea din cauza abuzurilor la care erau supusi in familia naturala", a precizat Catalina Florea, explicand ca cele mai multe astfel de cazuri provin din mediul rural, unde parintii isi obliga copiii sa munceasca, interzicandu-le continuarea studiilor.
Pe de alta parte, tot pe fondul crizei financiare si a veniturilor tot mai mici a aparut o noua situatie, a parintilor care solicita internarea copiilor lor intr-un centru de plasament pe perioade determinate de timp, pana la depasirea situatiei economice cu care se confrunta.</p>
Vote it up
237
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza