Mușchii te ajută să îți menții greutatea

Dezvoltă-ți masa musculară, pentru a arde mai multe calorii
 

Articole similare

Se știe că pentru a slăbi trebuie să mâncați mai puțin și să faceți mai multă mișcare. Reducerea numărului de calorii ingerate nu compensează integral un stil de viață sedentar.

Activitatea cea mai importantă este mișcarea din viața de zi cu zi. Mergeți mai mult pe jos, mișcați-vă mai mult, ședeți mai puțin. Cheia unei greutăți corporale sănătoase constă în efectuarea cât mai multor mișcări naturale.

Atunci când sunteți pregătit să includeți anumite exerciții în programul dvs., ideal ar fi să le faceți pe intervale.

Un nivel important al piramidei fitnessului este antrenamentul cu greutăți. Există un motiv mult mai bun pentru a avea mușchi puternici și sănătoși decât o înfățișare plăcută: țesutul muscular arde de trei ori mai multe calorii decât cel adipos, chiar și atunci când nu faceți altceva decât să vă uitați la televizor. Mușchii ard calorii tot timpul – până și în somn –, într-un ritm mai rapid decât celelalte țesuturi ale corpului. Iată de ce trebuie să vă păstrați sau să vă dezvoltați masa musculară odată cu înaintarea în vârstă: pentru a menține în funcțiune aparatul metabolic de ardere a grăsimilor.

De fapt, niciodată nu e prea târziu „să întețim focul“ cu ajutorul antrenamentului de rezistență. Un studiu recent, cu durata de 12 săptămâni, a relevat că bărbații și femeile de peste 60 de ani au slăbit, în medie, 2 kilograme ridicând greutăți de trei ori pe săptămână, fără să-și schimbe alimentația sau să facă alte exerciții – încă o dovadă că exercițiile cu greutăți vă ajută să pierdeți kilograme, iar nu dimpotrivă, cum se tem unii, în necunoștință de cauză. De asemenea, ameliorează echilibrul și postura corpului, întărind mușchii centrali ai plexului și ai spatelui. Un scurt antrenament zilnic de fortificare musculară se dovedește suficient pentru a vă păstra tonusul muscular, a avea spinarea dreaptă și a menține în funcțiune mașina de ars calorii a organismului.

Sursa: Reader’s Digest – “Slăbiți din mers” 

Vote it up
261
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza