Mituri despre vaccinari

Un specialist incearca sa ofere contra-argumente parintilor care cred ca imunitatea naturala e mai buna
 
<p>
In timpul unei scurte vizite la pediatru cum poate acesta sa explice parintilor necesitatea vaccinarii? Un expert in vaccinare al Clinicii Mayo si un pediatru ofera sugestii pentru respingerea a trei dintre cele mai comune mituri despre siguranta vaccinurilor copiilor.

 Articolul lor este publicat online in revista Human Immunology.
“Medicii au mai putin timp pentru a explica stiintific rolul vaccinarii. Acest articol le ofera pediatrilor instrumente pentru a demitiza unele dintre credintele majore legate de vaccin”, spune medicul Gregory Poland.
Doctorul Poland si medicul pediatru Robert Jacobson revizuiesc cele trei idei preconcepute legate de imunitate care “alimenteaza ingrijorarile, intrebarile si temerile parintilor legate de vaccinuri.”
Aceste mituri sunt:
•    Organismul copiilor nu este pregatit pentru numarul de vaccinuri care se administreaza in zilele noastre.
•    Vaccinurile pot provoca boli autoimune.
•    Imunitatea naturala este mai sigura si mai buna.
Expertii Clinicii Mayo explica faptul ca numarul de molecule active din vaccinurile pentru sugari este mult mai mic decat oricand inainte, astfel incât vaccinurile sunt sigure, fiecare copil primeste o fractiune de antigen mai mica fata de cea primita de copii in trecut. Printre alte probe, ei indica o analiza recenta a 1.200 de articole de catre Institutul de Medicina, care nu a reusit sa gaseasca nici un efect secundar autoimun de la vaccinuri. Ei mai spun ca nu exista nici un impact sau ca orice legatura cu boli autoimune nu este cauzala. In cele din urma, medicii spun ca in timp ce imunitatea naturala ne protejeaza, de asemenea, riscul de boala si de moarte este mult mai mare in cazul infectiei cu un virus daca nu am fost vaccinati.
</p>
Vote it up
176
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza