Mituri despre ulcer

Daca bei lapte nu te vindeci, iar alimentele condimentate nu sunt cauza imbolnavirii
 
<p>
Majoritatea ulcerelor gastrice sunt cauzate fie de infectia cu o bacterie numita Helicobacter pylori (H. pylori), fie de abuzul de medicamente pentru combaterea durerii, antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum ar fi aspirina, paracetamolul, ibuprofenul. Ulcerele cauzate de  H. Pylori sunt vindecabile daca le tratam cu antibiotice, dar ce putem spune despre lapte, ajuta la vindecare?


 
Laptele ajuta la vindecarea unui ulcer?
 
Laptele poate functiona cu efect de “tampon” pentru stomacul bolnav, dar asta nu inseamna ca nu mai avem nevoie de medicamente pentru a trata cauza ulcerului. Laptele poate duce la ameliorarea durerii pe termen scurt, dar, in acelasi timp, stimuleaza stomacul pentru a produce mai mult acid si sucuri digestive, care pot agrava ulcerul.
Alimentele picante pot agrava simptomele ulcerului la unele persoane, dar ele nu cauzeaza ulcerul.
Unele condimente contin compusi care pot afecta secretia de acid gastric. Piperul negru si cel rosu pot creste in mod semnificativ secretia de celule parietale – acele celule din mucoasa stomacului care produc acidul din stomac. Alte condimente cum ar fi nucsoara, chimenul, coriandrul si praful de chili pot creste, de asemenea, productia de acid gastric. Oregano, in schimb, are un efect inhibitor asupra dezvoltarii bacteriei  H. Pylori.
Pentru reducerea simptomelor neplacute ale ulcerului:
•    Mancati condimente cu moderatie.
•    Nu abuzati de medicamente anti-inflamatorii .
•    Nu fumati. Fumatul poate intarzia vindecarea.
•    Manancati regulat.
•    Nu mancati inainte de culcare pentru a reduce secretia de acid gastric pe timpul noptii.
•    Beti cafea si alcool cu moderatie.
•    Reduceti consumul de lapte, deoarece stimuleaza secretia de acid.
</p>
Vote it up
161
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza