Mirosul e important intr-o dieta

Cu cat o mancare e mai aromata cu atat portiile pe care le consumam sunt mai mici
 
<p>
Marimea unei muscaturi depinde de familiaritatea si textura alimentelor. Muscam bucati mai mari din produsele alimentare care au nevoie sa fie mestecate mai mult si bucatile de dimensiuni mai mici sunt adesea legate de o senzatie de satietate. Noi cercetari publicate in jurnalul Flavour, arata ca aromele puternice duc la muscaturi mai mici si sugereaza ca aroma poate fi utilizata ca un mijloc de a controla marimea portiilor.
Aroma alimentelor este legata de elementele constitutive si textura, dar si de dimensiunea muscaturii.  In scopul de a separa efectul aromei asupra dimensiunii muscaturii de alte senzatii, cercetatorii au dezvoltat un sistem in care un desert crema a fost mancat in timp ce arome diferite au fost prezentate simultan participantilor. Rezultatele au aratat ca mirosul puternic a determinat o muscatura mai mica.
Acest studiu sugereaza ca manipularea mirosurilor produselor alimentare ar putea duce la o scadere de 5-10% din aportul pe muscatura. Combinarea controlului aromei cu controlul portiilor ar putea pacali organismul si ar interveni senzatia de satietate cu o cantitate mai mica de mancare, ceea ce ar ajuta la pierderea in greutate.
</p>
Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza