Mini-pizza cu peste

Chifle cu topping de peste si fructe de mare – ton conservat, creveti fierti si inele de calmar –, mozzarella si pesto rosu

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10-12 minute

Ingrediente:

4 chifle ciabatta, coapte partial
4 linguri de pesto rosu
4 rosii de marime medie, fiecare taiata in 6 felii
1 cutie cu porumb, circa 200 g, bine scurs
125 g branza mozzarella, rasa mare
1 cutie de ton conservat in apa, circa 200 g, scurs si rupt in bucatele
100 g creveti decorticati si fierti
100 g inele de calmar
8 lingurite de ulei de masline extravirgin
sare si piper
patrunjel tocat, pentru ornat

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se pune inauntru o tava de copt grea, ca sa se incinga.

Se despica in doua chiflele, orizontal, si se ung cu sos pesto pe suprafetele taiate. Se aranjeaza deasupra cate 3 felii de rosie pe fiecare jumatate si se presara boabe de porumb si mozzarella rasa.

Se repartizeaza tonul, crevetii si inelele de calmar pe jumatatile de chifla. Se asezoneaza dupa gust. Se stropesc, fiecare, cu 1 lingurita de ulei.

Se pun cele 8 mini-pizza in cuptor, pe tava incinsa, si se coc 10-12 minute, sau pana cand branza se topeste. Se presara deasupra putin patrunjel tocat si se servesc.

Cateva idei:

• Folositi ca baza pentru pizza o paine ciabatta mica, partial coapta, sau 2 baghete frantuzesti scurte, partial coapte, despicate pe orizontala.
• O alta pizza rapida este cea pe pitta, cu topping de sardele si scrumbii din conserva. Prajiti putin, pe ambele parti, 4 pitta mari, apoi ungeti-le partea superioara cu cate 1 lingurita de pasta de rosii. Rupeti in bucatele 8 frunze mari de busuioc si presarati-le pe pasta de rosii. Taiati in feliute subtiri 2 rosii si puneti-le deasupra, laolalta cu 125 g branza mozzarella, taiata in felii subtiri. Va mai trebuie o cutie de sardele in ulei, circa 120 g (scurgeti uleiul, dar nu-l aruncati), precum si o cutie de fileuri de scrumbie in saramura, circa 120 g. Tocati mare sardelele si scrumbiile si puneti-le pe pizza, impreuna cu 100 g creveti decorticati. Asezonati dupa gust, apoi stropiti preparatul cu 1 lingurita din uleiul pastrat de la sardele. Frigeti pe gratar 4-5 minute, ornati cu frunze de busuioc si serviti.
• Puteti folosi si alte soiuri de peste conservat. Incercati ansoa, fileuri de kipper, sardele in sos tomat, heringi, crabi, midii.

Avantaje:

• Crevetii, ca toate vietuitoarele marine, contin iod, care e necesar in constituirea hormonilor tiroidieni umani si in buna functionare a respectivei glande.
• Tonul in cutie este un excelent produs care poate fi pastrat in camara, fiind foarte usor de folosit. Cel conservat in apa sau in saramura contine jumatate din caloriile tonului conservat in ulei.
• Porumbul aduce cu sine o gama intreaga de nutrienti, dar si fibre, care sunt importante pentru functionarea sistemului digestiv.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
139
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza