Migrenele nu afecteaza creierul

Durerile de cap apar mai des la femei
 
<p>
Migrenele afecteaza in prezent aproximativ 20 la suta din populatia de sex feminin, si in timp ce aceste dureri de cap sunt comune, exista multe intrebari fara raspuns legate de aceasta boala complexa. Studii anterioare au legate aceasta tulburare de un risc de accident vascular cerebral si de leziuni structurale ale creierului, dar a ramas neclar daca migrena are alte consecinte negative, cum ar fi dementa sau declinul cognitiv.

Potrivit unui nou studiu de la Brigham si Spitalul de Femei (BWH), durerile de cap nu sunt asociate cu declinul cognitiv.
Acest studiu este publicat online in British Medical Journal (BMJ). “Studii anterioare privind migrena si declinul cognitiv nu au putut identifica o legatura intre cele doua. Nici studiul realizat recent de noi nu a demonstrat un astfel de lucru,” a explicat Pamela Rist, cercetator in cadrul Diviziei de Medicina Preventiva de la BWH si autor principal al studiului.
Echipa de cercetare a analizat datele dint-un grup de aproape 40.000 de femei de peste 45 de ani. In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat si date de la 6.349 de femei care au oferit informatii despre migerna la momentul aparitiei si apoi au participat la testari cognitive pe masura ce timpul a trecut.
“Rezultatele sunt semnificative, atat pentru medici, cat si pentru pacienti. Pacientii cu migrena si medicii acestora ar trebui asigurati ca migrena poate sa nu aiba consecinte pe termen lung asupra functiei cognitive”.
Exista inca multe necunoscute despre migrene. Totusi, acest studiu ofera dovezi promitatoare pentru tratarea pacientilor. Trebuie efectuate mai multe cercetari pentru a intelege consecintele durerilor de cap asupra creierului si de a stabili strategii care sa influenteze cursul bolii, in scopul de a optimiza strategiile de tratament.
</p>
Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza