Migdale picante trase în miere

Poți folosi orice fel de nuci, pentru o gustare la fel de sănătoasă
 

Articole similare

INGREDIENTE PENTRU 2 căni (8 porții)

1 lingură de sos de soia cu un conținut redus de sodiu

2 lingurițe de miere

1 linguriță de ulei de susan

1/2 linguriță de boia iute

2 căni (310 g) migdale crude

 

PREPARARE 10 minute

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 002 kJ, 239 kcal, 8 g proteine, 22 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 3 g carbohidrați (3 g zahăr), 3 g fibre, 95 mg sodiu

 

Fructele nucifere (nucile, alunele, migdalele etc.) sunt o sursă bogată de energie, datorită conținutului mare de grăsimi, așa că limitează dimensiunea porțiilor dacă ai probleme cu greutatea. O mână mică de nucifere consumată în fiecare zi pare să protejeze de unele boli cronice, precum diabetul, probabil deoarece grăsimea din ele este majoritar de tip nesaturat, fiind de asemenea benefică pentru inimă. Aceste fructe conțin și cantități însemnate de fibre, calciu și proteine.

 

1 Încinge cuptorul la 180°C.

2 Combină într-un castron mare sosul de soia, mierea, uleiul de susan și boiaua; omogenizează compoziția. Adaugă migdalele și amestecă, ca să se acopere uniform.

3 Întinde migdalele, într-un singur strat, pe o tavă de copt. Coace-le 6 minute, apoi scoate tava și amestecă o dată. Bagă-le în cuptor pentru alte 6 minute.

4 Scoate migdalele din cuptor și lasă-le să se răcească pe tavă. Servește-le imediat sau păstrează-le într-un recipient închis etanș, maximum 1 săptămână.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Poți folosi, cu același succes, alte tipuri de nucifere crude, precum nuci de Macadamia, pecan sau alune caju. Siropul de arțar sau cel de agave poate înlocui mierea. Încearcă și alte condimente decât boiaua: chimion măcinat, pudră de curry sau amestecul chinezesc „cinci arome“ – toate sunt delicioase!

 

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza