Mierea face minuni pentru sanatate si frumusete

Datorita aportului de vitamine, minerale si zaharuri, mierea este un aliment interesant din punct de vedere nutritional
 

Mierea este foarte utilizata in naturopatie. Ea este, impreuna cu alte substante fabricate sau utilizate de catre albine, ca propolisul, polenul si laptisorul de matca, deosebit de apreciata de medicina populara, care-i atribuie efecte terapeutice, in mod special antiseptice.

• Acest aliment este fabricat din nectarul florilor cules de albinele foratoare. Adus in stup, este aspirat si apoi depus de albinele lucratoare, ale caror saliva si sucuri digestive il transforma incet, incet in miere.

• Functiile sale terapeutice variaza in functie de natura florilor. Astfel, mierea de eucalipt, de pin, de levantica si de maracine este indicata pentru tratarea afectiunilor respiratorii. Mierea de salcam are un efect laxativ. Mierea de paducel, de portocal si de tei are reputatia de a fi sedativa, iar cea de maracine si de brad, diuretica.

• Mierea contine aproape 80% zaharuri, mai ales fructoza si glucoza, ceea ce o face extrem de energetica. Ea este, de asemenea, bogata in diverse saruri minerale (potasiu, mai ales), care fluctueaza in functie de tipul de miere (cea inchisa la culoare contine mai multe substante minerale decat cea deschisa la culoare), in vitamine din grupul B si in enzime de tip amilaza (de digestie).

• Mierea contine elemente grupate sub denumirea de inhibina, care impiedica dezvoltarea bacteriilor.

• Daca va simtiti obosit, deprimat, mierea, cu puternica sa concentratie in zaharuri, va poate ajuta sa va regasiti energia. Va poate fortifica organismul, pentru a combate guturaiul sau starile gripale.

• In caz de iritatie, va alina durerile de gat.

• Puteti s-o utilizati pentru a preveni bolile cardiovasculare, anumite boli neurodegenerative, gratie antioxidantilor - mai ales a flavonoizilor.

• Mierea aduce o multime de beneficii si pentru ingrijirea pielii. Bogata in minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, seleniu, zinc), aminoacizi, acizi grasi esentiali si vitamine (A, B, C, D, H, K, PP), mierea e un cocktail aproape magic de tonifiere si revitalizare! Gratie proprietatilor sale hidratante, mierea actioneaza asupra straturilor inferioare ale epidermei, regenerand celulele, calmand inflamatiile si indepartand impuritatile de la nivelul pielii. Foloseste-o cu incredere in mastile de ten, dar si pe intreg corpul, in tratamente facute in casa de exfoliere si hidratare!

Vote it up
66
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza