Miel la cuptor in stil mediteraneean

Acest fel de mancare este preparat la cuptor, in stil grecesc, cu cartofi si o aroma proaspata de verdeturi si lamaie.
 

<p>Timp pregatire: 15-20 de minute
La foc: 1 ora-1 ora si 5 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 346
Glucide 27 g
Proteine 29 g
Grasimi 14 g (grasimi saturate 5 g)

Ingrediente

550 g pulpa de miel, macra
330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote, curatate, lasate intregi
500 g cartofi noi mici, spalati
1 lamaie mare, taiata in 8 felii
1 lingura ulei de masline
12 catei de usturoi, curatati
6 crengute de rozmarin si 6 de cimbru
Sare si piper negru
180 g rosii cherry sau prunisoara, taiate in jumatati
1 lingura sos de menta sau
2 linguri jeleu de menta, topit

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se indeparteaza portiunile de grasime din carnea de miel care apoi se taie in cubulete de 2,5 cm si se aranjeaza intr-o tava mare, impreuna cu ceapa sau esalotele si cartofii taiati in jumatati.
2. Se stoarce sucul din 4 felii de lamaie, apoi se amesteca cu ulei si se toarna deasupra carnii si legumelor. Cele 8 felii de lamaie, usturoiul si jumatate din verdeturi se infig printre cartofi si carne, presarandu-se sare si piper dupa gust. Tava se acopera cu folie si se pune la cuptor 45 de minute.
3. Se indeparteaza folia si se scot verdeturile. Se mareste temperatura cuptorului la 220 de grade. Se adauga rosiile si verdeturile ramase si se stropeste totul cu sosul de menta sau jeleul topit. Se da la cuptor tava descoperita si se lasa 15-20 de minute, pana cand carnea si legumele sunt moi si rumenite.
4. Se impart mielul si legumele pe 4 farfurii, se stropesc cu sosul din tava si se servesc.</p>

Vote it up
158
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza