Miel Rogan Josh

Carnea de miel isi lasa sucul pe parcursul gatirii lente intr-un curry aromat cu condimente prajite. Serveste-l alaturi de orez cu cardamon
 
<p>Preparare: 35 de minute
La foc: 1 ora si 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 292
Glucide 9 g
Proteine 28 g
Grasimi 17 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

75 g iaurt
1/2-1 lingurita praf de chilli
2 lingurite coriandru, macinat
2 lingurite usturoi, piure sau proaspat, zdrobit
2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras
1 lingurita boia
1/2 lingurita curcuma, macinata
550 g file de carne de miel (portiunea de la gat) sau pulpa
300 g ceapa, tocata fin
1 1/2 lingurite piure de rosii
Sare
25 g unt fara sare
2 frunze de dafin, faramitate
2 teci de cardamon, crapate la varf
5 cm dintr-un baton de scortisoara, rupt in doua
4 cuisoare intregi
1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata
1 lingura menta proaspata, tocata
2 linguri coriandru proaspat, tocat

Preparare

1. Se amesteca iaurtul cu praful de chilli, coriandrul, chimenul, usturoiul, ghimbirul, boia si curcuma.
2. Se curata grasimea de pe carnea de miel, apoi se taie in cubulete de 5 cm. Se pun intr-o cratita care nu lipeste impreuna cu ceapa si se calesc la foc potrivit. Se amesteca pana cand continutul incepe sa sfaraie.
3. Se adauga amestecul cu iaurt, se reduce flacara si se acopera. Se lasa astfel 30 de minute, amestecand uneori, pana cand carnea incepe sa-si lase sucul.
4. Se scoate capacul, se mareste focul la potrivit si se lasa sa fiarba 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand devine pastos.
5. Se pune un ibric cu apa la fiert. Se adauga piureul de tomate, putina sare si 15 g de unt la miel. Se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba fara capac, 3-4 minute, amestecand mereu. Se adauga 350 ml de apa fiarta din ibric, se acopera si se mai lasa sa fiarba inabusit 15 minute.
6. Intr-o tigaie mica, se topeste restul de unt la flacara mica. Se adauga frunzele de dafin, nucsoara, scortisoara si cuisoarele si se lasa sa se prajeasca 35-40 de secunde. Se adauga cardamonul, se mai amesteca o data si se toarna continutul peste carne. Se amesteca bine, se acopera si se mai tine pe foc inca 10-12 minute. Se adauga menta si coriandrul tocat.</p>

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza