Miel la cuptor in stil indian

Iata o versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente.
 
<p>Ingrediente

500 g carne de miel, fara grasime, tocata
4 chapatti (lipii)
Cate 1 lingura de castravete, rosie si ceapa rosie, tocate
4 linguri branza proaspata degresata
2 lingurite boia
Cateva frunze de menta proaspata
Pentru marinata: 125 g iaurt degresat
175 g ceapa, tocata
2 linguri ghimbir, tocat
8 catei de usturoi, tocati
2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati
6 fire de coriandru proaspat
6-8 frunze de menta proaspete sau 1/2 lingurita de menta uscata
1/2 lingurita curcuma macinata
Sare
1 1/2 linguri cumin, macinat
1 1/2 linguri coriandru, macinat
1 lingurita garam masala

Preparare: 5-10 minute, plus 1-2 ore sau chiar peste noapte, pentru marinat
La foc: 30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 368
Glucide 33 g
Proteine 36 g
Grasimi 13 g (grasimi saturate: urme)

Preparare

1. Se pun ingredientele pentru marinata intr-un blender si se mixeaza pana se formeaza un piure.
2. Se pune carnea tocata intr-un castron, peste ea se adauga marinata si se amesteca. Se acopera si se lasa la rece 1-2 ore, sau peste noapte, pentru ca aromele sa se poata dezvolta. Dupa marinare, se scoate carnea si se aduce la temperatura camerei, inainte de a o prepara.
3. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Carnea de miel se pune pe un singur strat, intr-o tava de 20 x 25 cm. Se lasa la cuptor 10 minute.
4. Se scoate tava din cuptor si se faramiteaza carnea cu ajutorul unei furculite, amestecandu-se apoi pentru a absorbi sucul din tava. Se da din nou la cuptor unde se mai lasa 15-20 de minute, amestecand la jumatatea timpului, pana cand carnea devine maronie si o mare parte din suc s-a evaporat. Se mai amesteca in final pentru ca orice urma de suc sa fie absorbita de carne.
5. Se pun cu ajutorul unei linguri cantitati egale de carne pe fiecare chapatti, iar pe deasupra se presara salata de legume si putina branza proaspata. Se orneaza cu un praf de boia si cateva frunze de menta.</p>

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza