Miel la cuptor cu porumb si caise

Acesta poate fi un fel principal, format din felii groase de carne de miel cu o umplutura dulce si savuroasa.
 
<p>Preparare: 20 de minute
La foc: 1 ora
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 449
Glucide 37 g
Proteine 41 g
Grasimi 16 g (grasimi saturate 7 g)

Ingrediente

700 g ceafa de miel, dezosata
Sare si piper negru
75 g caise uscate
125 g pesmet din paine integrala
175 g boabe de porumb, scurs si decongelat daca a fost congelat
2 linguri chives, tocate
1 albus
1 lingura mustar de Dijon
Ornare: fire de chives

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. In cazul in care carnea de miel a fost rulata, se indeparteaza bucatile de snur si se desface. Se taie partea care are un strat mai mic de carne si se indeparteaza portiunile de grasime. Se intinde bucata de carne cu pielea in jos pe un fund de lemn si se sareaza si pipereaza dupa gust.
2. Caisele se taie in bucati mari, amestecandu-le apoi cu boabele de po­rumb, pesmetul, chives, albusul de ou si mustarul. Amestecul obtinut se sareaza si pipereaza si se intinde pe bucata de carne.
3. Se ruleaza bucata de carne dinspre capatul mai carnos. Se leaga bine, dar nu foarte strans, cu un fir de bumbac, la intervale de 2,5 cm, apoi se pune cu imbinarea in jos pe un gratar plasat peste o tava de cuptor. Se coace la cuptor timp de o ora, pana cand carnea devine auriu-maronie. Friptura se serveste fierbinte, taiata in felii groase si ornata cu chives.

Sugestie pentru servit: fasole verde cu cartofi noi, facuti la abur.</p>

Vote it up
108
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza