Miel fript rapid cu sos de fasole neagra

Fasolea neagra da o aroma intensa acestui fel de inspiratie chinezeasca. Poti folosi in loc pui, rata, fructe de mare

 

<p>Preparare: 10 minute, plus 20 de minute pentru inmuierea boabelor de fasole
La foc: 25 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 266
Glucide 5 g
Proteine 20 g
Grasimi 18 g (grasimi saturate 6 g)

Ingrediente

3 linguri boabe de fasole neagra sau
2 linguri sos de fasole neagra
gata preparat
400 g carne de miel, pulpa sau file
2 linguri ulei de nuca sau de masline
100 g morcovi, taiati bastonase
100 g esalote, taiate solzisori
1 ardei iute rosu, proaspat, fara seminte, taiat felii
4 catei de usturoi, tocati
1 lingura ghimbir, tocat fin
100 g ciuperci urechi de lemn, cele mari taiate, cele mici lasate intregi
2 linguri sos de soia concentrat
1 lingura piure de rosii
300 ml bulion de miel sau de pui, sau vin alb sec
Ornare: coriandru proaspat tocat

Preparare

1. Daca se folosesc boabe, atunci acestea trebuie puse intr-un castron cu apa fiarta si lasate 20 de minute la inmuiat.
2. Se indeparteaza grasimea de pe carne, apoi se taie in felii de 5 mm, care la randul lor se taie in fasii de 5 mm.
3. Se incalzeste o lingura de ulei intr-un tuci sau intr-o cratita cu fundul gros. Cand este fierbinte se adauga carnea de miel si se frige 1-2 minute, pana cand se rumeneste. Se scoate mielul si se pastreaza fierbinte. Daca cratita este mica, se caleste mielul in doua transe, pentru a preveni fierberea inabusita.
4. Se curata tuciul sau cratita cu un servetel de hartie si se toarna restul de ulei. Cand uleiul s-a incins se adauga morcovii, esalotele, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul si se prajesc 3-4 minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Se adauga ciupercile si se continua frigerea 2-3 minute.
5. Se adauga sosul de soia, piureul de rosii, bulionul sau vinul alb si fasolea boabe sau sosul de fasole. Se da totul intr-un clocot, apoi se lasa sa fiarba inabusit 10 minute.
6. Se mareste flacara si se fierbe sosul bine pana cand acesta devine gros, apoi se adauga carnea si se lasa sa se patrunda 1 minut. Se presara coriandru si se serveste.

Varianta: Se poate inlocui mielul cu carne de pasare, de rata sau fructe de mare.

Sugestie pentru servit: Taitei din faina de orez sau orez si Fasole verde cu sos de soia.</p>

Vote it up
93
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza