Micuta care se da mare

Cea de-a treia generatie a simpaticei Toyota Yaris arata cat de spatioasa poate fi o masina cu dimensiuni reduse
 

<p>

CE NE-A PLACUT
Ce masina incapatoare! Noul Yaris are suficient spatiu, atat in zona capului, cat si la picioare. Si inca o surpriza: daca vei deschide portbagajul, vei constata ca este unul dintre cele mai mari din clasa sa. Sistemul multimedia dispune si de camera video pentru mersul in marsarier.

CE NU NE-A PLACUT
La aproape 100 de cai putere, motorul ar trebui sa fie suficient de puternic, dar se trezeste la viata abia la turatii mari. Scaunelor din fata le lipseste suportul lateral si am gasit mult plastic dur in interior. In plus, trebuie sa bagi mana prin volan pentru a ajunge la computerul de bord.

Ce ofera concurenta
Ceea ce-l face face cu adevarat deosebit pe noul Nissan Micra 1.2 (foto dreapta) e motorul sau supraalimentat, cu trei cilindri in linie. Desi nu are darul de a imbunatati puterea masinii, producatorul se lauda ca propulsorul ofera un consum de doar 4,1 l/100 km. Are un pret de pornire de 11.500 de euro. Favoritul european in clasa masinilor mici ramane insa VW Polo. Si asta din motive intemeiate. Cum ar fi calitatea materialelor, gama variata de niveluri de echipare, dar si valoarea la revanzare. Si are un pret de plecare de 11.595 euro.

Verdict: Noul Yaris nu este o masina care sa te fascineze in mod iremediabil, dar ofera exact ceea ce te-ai astepta sa ofere. Marcheaza puncte importante la capitolul consum si tarife de service, dar si la cel al varietatii de echipare.

Fisa tehnica:

Model testat Yaris 1.33 Dual VVT
Putere 99 cp
Viteza maxima 175 km/h
Consum 5,5 l/100 km, in test 5,9 l/100 km
Emisii CO2 127 g/km
Lungime 3.885 mm
Greutate 1.015 kg
Portbagaj 286 – 856 l
Pret 14.410 euro (cu TVA)

</p>

Vote it up
241
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza