Micul dejun, bun pentru copii

Obiceiul de a manca de dimineata le poate aduce celor mici rezultate mai bune la testele de inteligenta
 

<p>

Concluzia se desprinde dintr-un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania.

Ei au examinat datele de la 1269 de copii de sase ani din China, unde micul dejun este extrem de apreciat, si au constatat ca acei copii care nu au servit in mod regulat micul dejun au avut cu 4,6 puncte mai putin la testele IQ decat copiii care au mancat de multe ori sau intotdeauna micul dejun.

“Copilaria este o perioada critica in care modelele de alimentatie si stilul de viata sunt initiate, iar aceste obiceiuri pot avea implicatii importante imediate si pe termen lung”, a declarat autorul principal Jianghong-Liu. “Micul dejun neregulat a fost deja asociat cu un numar de comportamente nesanatoase, cum ar fi fumatul, consumul de alcool, si exercitii fizice cu o frecventa redusa.”

La varsta de 6 ani capacitatea cognitiva a unui copil se dezvolta rapid. Aspectele nutritionale si cele sociale ale micului dejun au un rol important si interactiunea sociala cu parintii la micul poate promova dezvoltarea creierului.

Cercetatorii sugereaza ca scolile pot avea un rol in sublinierea importantei micului dejun prin decalarea orei de incepere a activitatilor educationale si furnizarea micului dejun.

</p>

Vote it up
89
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza