Metode neobisnuite de a face fata depresiei

Daca va simtiti deprimati, incercati sa priviti rasaritul si ramaneti treaz peste zi
 

Stati treaz o noapte intreaga. Daca va simtiti indispus, incercati o noapte de nesomn. Conform studiilor din intreaga lume, va veti simti mult mai bine ziua urmatoare. Un studiu efectuat la Spitalul Universitar din Freiburg a raportat faptul ca persoanele depresive s-au simtit mai bine dupa doar o noapte de nesomn – iar la 75% din acestea imbunatatirea starii de dispozitie s-a mentinut. Se pare ca o noapte de nesomn reseteaza ceasul biologic intern, care se desincronizeaza la persoanele afectate de depresie. Daca va simtiti deprimati, incercati sa priviti rasaritul si ramaneti treaz peste zi. Drept rezultat, ati putea obtine cel mai bun somn de noapte.

• Imbracati-va vesel. Pentru a va elibe­ra de starea de indispozitie, incercati sa purtati hainele pe care le-ati purta in mod obisnuit atunci cand aveti o stare de buna dispozitie. Un studiu al universitatii Here­fordshire din Marea Britanie a descoperit ca femeile depresive erau mai obisnuite sa imbrace o pereche de blugi si o bluza larga decat ceva sic. Cercetatorii sugereaza faptul ca purtarea unor haine asociate cu senti­mentul de fericire – pentru femei, de obicei, in culori deschise si tesaturi frumoase – poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit.

Oferiti-va schimbari de viata terapeutice. Daca sunteti deprimati, vi se vor recomanda medicamente si consiliere. Dar studiile arata ca ceea ce cerce­tatorii numesc schimbari de viata terapeu­tice pot fi la fel de eficiente: petreceti mai mult timp in aer liber, aveti grija de ceilalti, mancati sanatos si cultivati-va relatiile cu familia si prietenii.

Vote it up
466
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza