Metoda inovativa in tratarea cancerului

Testarile realizate pe trei bolnavi de leucemie au fost un succes
 
<p>Oamenii de stiinta se mandresc cu primul succes in tratarea cancerului. Acestia au reusit sa determine celulele sanguine ale pacientilor sa "vaneze" celulele canceroase, scrie AP.
Testele au fost aplicate pana in prezent doar in cazul a trei pacienti, dar rezultatele au fost uimitoare: doi dintre acestia s-au vindecat complet dupa un an de tratament, iar boala celui de-al treia s-a ameliorat vizibil.
Oamenii de stiinta se pregatesc deja sa incerce aceeasi tehnica de terapie genetica pentru alte tipuri de cancer.
"A functionat perfect. Am fost surprinsi cat de bine a mers. Acum trebuie sa urmarim cat dureaza remisiunile", a declarat Dr. Carl June, expert in terapia genetica de la Universitatea din Pennsylvania.
La experiment au participat trei barbati cu cazuri foarte avansate de leucemie limfocitara cronica. Singura speranta pentru acestia era transplantul de maduva osoasa sau de celule stem, care nu functioneaza intotdeauna si reprezinta un risc ridicat de deces.
Oamenii de stiinta au lucrat ani de zile pentru a gasi modalitati pentru a creste capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu cancerul. >ncercarile anterioare de a modifica genetic celulele T au avut un succes limitat pentru ca celulele nu se reproduceau bine si dispareau repede.
Pentru teste, celulele T din sangele fiecarui pacient au fost modificate in laborator, apoi milioanele de celule le-au fost introduse acestora prin trei perfuzii.
Cercetatorii au descris experienta unui bolnav de 64 de ani. Nu a fost nicio schimbare timp de doua saptamani, dar apoi a avut frisoane, greata si febra. El si ceilalti doi pacienti prezentau simptome care apar atunci cand un numar mare de celule canceroase mor in acelasi timp - un semn ca terapia genetica functiona.

"A fost ca cea mai rea gripa din viata lor. Dar dupa aceea, s-a terminat. S-au vindecat", a mai spus June.</p>
Vote it up
136
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza