Mesele grase afecteaza ficatul

Grasimile, bauturile acidulate si alcoolul dau „mari batai de cap" acestui organ. Afla cum poti sa-l detoxifici
 
<p>
Ficatul este cel mai mare organ intern, cu peste 500 de functii esentiale pentru organism. El ajuta la detoxifierea si curatarea intregului sistem, prelucrarea medicamentelor, alcoolului si alimentelor. De asemenea, ficatul este responsabil pentru secretia enzimelor si proteinelor care asigura la echilibrarea nivelului hormonal din organism.

Rezistenta ficatului la diferite forme de agresiune difera in functie de sex. Astfel la femei, ficatul incepe sa cedeze de la cantitati de alcool de 2 sau chiar de 3 ori mai mici decat in cazul celor consumate de barbati.

Senzatia de oboseala acuta, indigestiile, durerile abdominale si icterul sunt primele semne ale unui „ficat obosit". Unele afectiuni hepatice, cum sunt hepatitele, sunt insotite de senzatii de greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare si chiar febra.

Mai des intalnita in perioadele cu mese bogate, dischinezia biliara este o afectiune a veziculei biliare, cauzata in special de consumul in exces al alcoolului si al unor alimente bogate in grasimi animale. In mod normal, vezicula biliara este cea care inmagazineaza bila eliberata de ficat si o transporta pana in intestinul subtire, acolo unde contribuie la descompunerea grasimilor alimentare.

Atunci cand ficatul si vezicula biliara nu functioneaza la parametri optimi, in intestinul subtire nu sunt suficiente cantitati de bila pentru a se realiza procesul de digestie. Ca urmare a acestei afectiuni, putem resimti, in aproximativ 40 de minute de la consumul unor alimente grase, crampe puternice, senzatii de greata si varsaturi. Sunt insa si persoane care nu prezinta simptome, de cele mai multe ori acestea ajungand sa se prezinte la medici si specialisti, abia in situatiile de maxima urgenta.

Una din solutiile recomandate de Secom, compania care ne-a pus la dispozitie aceste informatii, este produsul natural Total Cleanse Liver. Prin formula sa complexa pe baza de Silimarina, N-Acetil-Cisteina, Glutation, Vitamina C si Seleniu, acesta ajuta la detoxifierea si la protejarea ficatului. Acest produs natural este recomandat ca adjuvant in terapiile complementare ale hepatitelor cronice, colestazei, steatozei hepatice, litiazei biliare si a altor afectiuni hepatice.

</p>
Vote it up
133
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza