Mesajele pisicii tale

Afla de la expertii nostri ce incearca sa-ti transmita, cand te priveste sau se misca intr-un anumit fel
 

<p>

Totul este ok
Pisica ta sta relaxata si calma, cu ochii pe jumatate inchisi. Coada este ridicata si se onduleaza din cand in cand. Urechile sunt orientate inainte, iar blana e neteda.

Vino si joaca-te cu mine!
Intinsa pe jos, da din coada repede, cu miscari regulate. Urechile sunt indreptate spre inainte, ochii larg deschisi, pupilele micsorate. Isi misca si mustatile.

Sunt speriata  
Tine coada jos, intre picioare, urechile spre spate. Pupilele sunt dilatate, botul intredeschis si blana ridicata. E gata sa se rostogoleasca pe spate si miorlaie usor.

Ai grija!
Cand se afla in stare de alerta, are spatele arcuit, blana ridicata ca la un arici, intr-o manifestare menita sa-i confere superioritate. Priveste drept inainte si avanseaza usor, lasata putin pe spate. Urechile sunt aplatizate, de-a lungul capului. Coada se infoaie, ajungand sa fie aproape dubla, si se balanseaza amenintator. Aceasta postura agresiva poate fi acompaniata de un marait gutural.

Ce se intampla?  
In expectativa, tine urechile „intepate“ spre inainte si pare sa monitorizeze tot. Ochii sunt larg deschisi, iar mustatile aplecate in fata. Blana este neteda, iar varful cozii se misca incet.

Info plus

Cainii sunt mai predispusi in a se otravi

Potrivit unui studiu realizat recent de Centrul pentru Controlul Otravurilor din Milano, Italia, in colaborare cu Facultatea Veterinara  a Universitatii din acelasi oras, cainii sunt animalele domestice cele mai predispuse in a fi otravite. Acestia pot cadea victime pesticidelor, vermifugelor, medicamentelor de uz uman, produselor casnice de curatenie, chiar si plantelor... Rezultatele cercetarii vor fi folosite pentru a reduce mortalitatea canina cauzata de otravire.

Bonus
Nu-i da pestisorului tau prea mult de mancare. Presara-i hrana timp de un minut, de doua ori pe zi. Altfel, ii vei umple acvariul de mizerie.

</p>

Vote it up
186
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza