Mere coapte glasate cu vin de Porto

Acest desert savuros din mere umplute cu prune poate fi pregatit din timp si copt chiar inainte de petrecere.

 

<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 1 ora - 1 ora si 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 363
Glucide 60 g
Proteine 2 g
Fara grasimi

Ingrediente

4 mere mari curatate de cotoare
175 g prune fara samburi si taiate in bucati
20 g zahar brun
450 ml vin de Porto
Coaja rasa de la 1 lamaie
Coaja rasa de la 1 portocala
5 cm baton de scortisoara
2-3 cuisoare, optional
1 lingurita zahar tos
Garnitura: crema de branza sau iaurt degresat, optional

Preparare

1. Se incinge cuptorul la 220 de grade.
2. Se asaza un mar pe masa si se taie in 8 bucati, de sus in jos, pana la o inaltime de 2 cm fata de baza. Se procedeaza la fel si cu celelalte mere, apoi se asaza intr-o tava de cuptor putin adanca.
3. Se impinge usor un sfert de pruna in centrul fiecarui mar - nu este nevoie sa fie impinse complet. Se pudreaza merele cu zahar brun si se stropesc cu vin de Porto. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, batoanele de scortisoara si cuisoarele, optional.
4. Se coc, fara a fi acoperite, 15 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade si se coc in continuare 45 de minute - 1 ora, stropind merele cu vin de Porto la fiecare 10-15 minute, pana cand se inmoaie dar nu se sfarama, iar vinul de Porto a scazut pana la consistenta unui sirop.
5. Se servesc merele pe farfurii si se stropesc cu sosul de vin. Se presara putin zahar tos si se servesc cu crema de branza sau iaurt, dupa gust.</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza