Meniu de gradinita

Doi experti au incercat sa demonstreze ca oricine poate manca bine cu doar sapte lei pe zi. Singura conditie este sa ai intre 3 si 6 ani
 
Profesorul Nicolae Hancu, specialist in boli de nutritie si diabet, a reusit sa demonstreze, alaturi de bloggerul culinar Adrian Hadean, ca oricine poate manca bine cu doar sapte lei pe zi si cu doar trei picaturi de ulei la fiecare meniu.

Singura conditie este sa ai intre 3 si 6 ani. Experimentul pe care cei doi l-au incercat se va transforma din aceasta toamna intr-un program serios de impunere a unor meniuri sanatoase in gradinitele clujene administrate de primarie. Retetele cu alimente sanatoase vor fi publice pe www.viatalagradi.ro.
"Proiectul a fost demarat in luna noiembrie, cand a avut loc un control in gradinitele clujene al specialistilor, in urma caruia s-au constatat destul de putine nereguli. La una sau doua gradinite se foloseau in meniu crenvurstii si, de asemenea, mai erau cateva nereguli la raportul de dulciuri rafinate. In sfarsit acum situl este aproape gata, acolo se pot gasi toate retetele culinare, iar parintii care nu stiu ce sa gateasca pot gasi meniuri adecvate. Actiunea noastra este foarte bine conturata si reprezinta o premiera in Romania si in tarile din jurul nostru", a declarat Nicolae Hancu, pentru Romania Libera http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/meniuri-sanatoase-p.... Trebuie spus ca Nicolae Hancu este si presedinte onorific al Federatiei de Diabet si Boli de nutritie si metabolice din Romania.
La randul sau, bloggerul Adi Hadean si-a pus ambitia si a si reusit sa prepare ceva de mancare cu numai sapte lei si cu cat mai putin ulei. Astfel, a gatit zece portii de ciorba de legume (pentru copii) din suma pe care un parinte o plateste la gradinita pentru hrana zilnica a fiului sau fiicei lui.
Obiectivul acestui program, care va fi implementat in toate gradinitele de stat cu ajutorul municipalitatii, este de a asigura copiilor un regim alimentar sanatos. Hadean a inventat astfel 100 de retete care vor fi postate pe situl www.viatalagradi.ro.
 

Vote it up
332
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza