Mei cu spanac si seminte de pin

Spanacul si caisele dau o culoare bogata si un gust delicios acestui fel usor de gatit, preparat din cereale si legume
 
 
<p>Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20–25 de minute

Ingrediente

200 g mei
50 g caise uscate, tocate
900 ml bulion de legume
55 g seminte de pin
250 g frunze tinere de spanac
1/2 lamaie, sucul
sare si piper

Preparare

Se pun meiul si caisele uscate intr-o oala mare si se adauga bulionul de legume. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara. Se fierb incet 15–20 de minute, pana ce lichidul a fost absorbit iar meiul este fraged.
Intre timp, se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, pana se rumenesc si degaja aroma. Se pun deoparte.
Se adauga la mei spanacul si sucul de lamaie si se asezoneaza dupa gust, cu sare si piper. Se acopera vasul si se lasa 4–5 minute pe flacara foarte mica, cat sa se moaie spanacul.
Se amesteca cu grija meiul si mixtura de spanac, apoi se toarna intr-un castron. Se presara deasupra seminte de pin si se serveste imediat.

O idee
• Incercati sa preparati vinete cu mei si semin-te de susan. Taiati cubulete 2 vinete de dimen-siune medie. Incingeti 2 linguri ulei de masline extra virgin intr-o tigaie mare, adaugati vinetele si rumeniti-le la foc iute, amestecand constant. Luati-le de pe foc si adaugati 200 g mei si 900 ml bulion de legume. Aduceti din nou tigaia pe foc si dati in clocot. Amestecati, apoi reduceti flacara si fierbeti incet 15–20 de minute, pana meiul se fragezeste si absoarbe lichidul. Asezonati cu sare si piper. Transferati totul pe un platou si presarati deasupra 2 linguri frunze tocate de coriandru, 1 lingura ceapa feliata subtire si 2 linguri seminte de susan prajite.

Avantaje
• Meiul contine cantitati folositoare de fier si vitamina B; nesuferind un proces complex de procesare, retine mare parte din substantele sale nutritive. Neavand gluten, poate fi o sursa suplimentara de carbohidrati cu amidon pentru celiaci.
• Semintele de pin sunt o sursa buna de vitamina E si potasiu. Mai contin si cantitati folositoare de magneziu, zinc si fier.
• Caisele uscate se numara printre fructele cu continutul cel mai mare de fier. Mai contin si beta-caroten, pe care organismul il converteste in vitamina A, si alte minerale cum ar fi calciu, potasiu si fosfor.</p>

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza