Medicamentul ce ucide virusii

In cativa ani e posibil sa apara un singur tratament impotriva tuturor infectiilor virale
 
<p>Oamenii de stiinta au descoperit un tratament care ar putea fi util atat pentru racelile banale sau gripa, cat si in tratarea infectiei cu virusul HIV. Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, sustin ca acesta terapie ar putea fi remediul impotriva oricarui virus care ne pune sanatatea in pericol, informeaza Daily Mail.
Un medicament care tinteste celulele infectate, facandu-le sa se autodistruga, a fost creat in laborator, a precizat dr. Mike Rider, cercetator implicat in aceasta descoperire.
Acest tratament tinteste infectiile cu rinovirus, care se afla la baza racelilor la adulti si copii, dar si a gripei, poliomielitei sau a febrei Dengue. Se asteapta ca medicamentul, care poarta numele de DRACO, sa fie eficient si impotriva rubeolei, a inflamatiilor, a rabiei si chiar a virusului HIV. Medicamentul ar putea fi disponibil in farmacii in zece ani.
"Cu siguranta exista virusuri pe care nu le-am gasit inca si pe care nu le putem trata. Descoperirea antibioticelor a revolutionat tratamentul infectiilor bacteriene si speram ca acest medicament va revolutiona tratamentul infectiilor virale. In acest moment nu exista foarte multe medicamente antivirale", a precizat dr. Rider.
Cercetatorului, impreuna cu echipa sa, a exploatat apararea naturala a celulelor impotriva infectiilor. In momentul in care virusurile infecteaza organismul, ele forteaza mecanismul intern sa realizeze copie dupa copie a acestor celule. In timpul acestei proceduri celulele isi creeaza benzi lungi cu fasii duble in materialul genetic ARN.
Celulele noastre, denumite anticorpi, se apara prin producerea unor proteine care se inchid in ARN si opresc astfel multiplicarea virusului. Dar foarte multe virusuri pot pacali acest sistem defensiv. Asa ca dr. Rider a utilizat un al doilea proces natural ce poarta numele de apoptoza, in care celulele bolnave se sinucid.
Medicamentul creat in laborator tinteste celulele cu banda dubla de ARN, opreste infectiile care apar pe traseul lor si apoi ucide celulele pentru a elimina infectia. Mai mult decat atat, celulele sanatoase nu sunt afectate.
In testele efectuate in laborator, DRACO a ucis 15 virusuri, inclusiv germenii din spatele racelilor comune si doua tipuri de virusuri specifice gripei. De asemenea, a salvat si viata soarecilor carora li s-a dat o doza de virus al gripei ce i-ar fi putut ucide.
In mod extraordinar, medicamentul a functionat atat de rapid incat administrat timpuriu a putut stopa manifestarea oricaror simptome. Testele au aratat ca medicamentul ar putea apara organismul de virusuri, ceea ce inseamna ca oamenii nu s-ar mai imbolnavi.<p>
Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza