Medicamente vechi, intrebuintari noi

Unele tratamente ajuta mai mult decat sa trateze boala pentru care au fost prescrise 
<p>Efectele adverse ale medicamentelor pot varia de la mici neplaceri (o eruptie cutanata), pana la accidente fatale (probleme cardiace). Insa unele medicamente ofera si surprize placute:
Inhalatii cu steroizi. Conform unui studiu Nurses' Health, femeile care si-au tratat astfel astmul, au sanse cu 65% mai mici sa moara de boli cardiace in urmatorii cinci ani decat cele care au folosit alte tratamente. Cele care au inhalat steroizi si-au redus si riscul de moarte prematura, cu 42%, mai ales datorita proprietatilor antiinflamatorii ale acestora.
Injectii cu eritropoietina (EPO). Sunt folosite pentru a trata anemia, dar s-a dovedit ca imbunatatesc functiile creierului la cei care sufera de schizofrenie sau scleroza multipla. Un nou studiu efectuat pe soareci, arata ca EPO poate „ascuti” si mintile sanatoase – si nu prin imbunatatirea circulatiei, ci prin actiunea directa asupra neuronilor.
AcipHex si Aricept. In cercetarile efectuate in laborator, cercetatorii au descoperit ca AcipHex, un medicament impotriva ulcerului, poate combate si depresiile, migrena ori boala Parkinson, iar medicamentul Aricept poate inlatura starile de depresie.
Gasirea de noi efecte benefice in cazul medicamentelor introduse mai demult pe piata poate economisi bani si timp, pentru ca aceste medicamente au fost testate si s-a dovedit deja ca sunt sigure. Totusi, sunt necesare cercetari suplimentare, pentru a se demonstra eficacitatea lor impotriva afectiunilor mai sus amintite.</p>
Vote it up
215
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza