Medicamente pentru tratarea durerii

Cum se folosesc, în funcție de tipul durerii și mecanismul de acțiune
 

În ultimii ani au apărut medicamente analgezice cu specificitate înaltă și mai există și alte tratamente eficiente, de la măsuri de autoajutor până la aparate care întrerup semnalele dureroase.

Analgezicele sunt utile în durerea acută, cum este cefaleea, și în anumite afecțiuni de lungă durată, inclusiv unele forme de artrită. În multe cazuri, ameliorarea pe care o aduc vă va permite să deveniți mai activi.

Dacă variantele mai ușoare pot fi cumpărate fără rețetă de la farmacie, medicamentele mai puternice pot fi disponibile doar pe bază de rețetă de la medic.

Medicamentele care acționează prin reducerea inflamației sunt cunoscute ca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aspirina este adesea considerată un membru al acestui grup. Mai sunt: diclofenac, ibuprofen, naproxen.

Medicamentele care acționează pe receptorii specifici pentru durere pentru a modifica modul în care creierul dvs. percepe durerea se numesc opiacee. Ele sunt transformate în organism în mici cantități de morfină. Trebuie folosite cu precauție și pentru o perioadă cât mai scurtă. Acestea sunt codeină, dihidrocodeină.

Paracetamolul formează o clasă separată. Mecanismul său de acțiune e necunoscut, se pare că blochează mesajele dureroase din creier. Este bun pentru dureri de cap, întinderi musculare și entorse, dureri articulare și musculare, dureri menstruale.

Sursa: Reader’s Digest – “Recuperare rapidă după orice boală”

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza