Medicament nou pentru diabet

Un studiu clinic efectuat in 32 de tari arata ca acesta imbunatateste controlul glicemiei, fara sa duca la cresteri in greutate
 
<p>
Un studiu clinic extins pentru un medicament pentru persoanele cu diabet tip II a confirmat ca linagliptin oral, inhibitor DPP-4 (dipeptil peptidaza 4), este sigur si eficient in scaderea nivelului de glucoza pana la 102 saptamani, fie luat singur, fie in asociere cu alte medicamente antidiabetice.

Studiul, publicat in numarul din august al IJCP, International Journal of Clinical Practice, a urmarit 2.121 persoane care luasera parte anterior la un studiu aleator de 24 de saptamani, în scopul monitorizarii pacientilor pentru inca 78 de saptamani.
Subiectii care au primit linagliptin anterior (1.532) au continuat sa faca acest lucru si cei care au primit placebo în timpul studiilor anterioare (589) au primit medicamentul in timpul celor 78 de saptamani de monitorizare.
Participantii care au luat parte la studii provin din 231 de locuri, din 32 de tari: Argentina, Austria, Belgia, Canada, China, Croatia, Republica Ceha, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, India, Israel, Italia, Japonia, Coreea , Malaezia, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Filipine, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Suedia, Taiwan, Thailanda, Ucraina, Marea Britanie si statele Unite ale Americii.
Studiile initiale de 24 de saptamani au aratat ca linagliptin, fie luat singur, fie in sociere cu alte medicamente antidiabetice, a fost eficient in imbunatatirea controlului glicemiei, fara sa duca la cresteri in greutate si la un risc crescut de hipoglicemie (niveluri reduse de zahar în sange)”, spune co-autorul David R. Owens, profesor de la Universitatea Cardiff, tara Galilor, Marea Britanie.
“Linagliptin actioneaza prin blocarea actiunilor DPP-4 o enzima care distruge GLP-1, care ajuta  organismul sa produca mai multa insulina atunci cand este nevoie.”
Linagliptin a fost administrat pe cale orala o data pe zi, în toate cazurile, fie singur, fie in asociere  cu metformin sau metformin si sulfoniluree sau pioglitazona.
“Cercetarile, care au implicat 2.121 de persoane cu diabet de tip II, demonstreaza controlul glicemic de pana la 102 saptamani. “Ele ofera dovezi care sprijina eficacitatea si tolerabilitatea raportate anterior in studiul de 24 de saptamani. Prin urmare, acest studiu arata ca tratamentul cu linagliptin este o terapie eficace si bine tolerata  pentru gestionarea pe termen lung a diabetului de tip II, spune profesorul Owens. ”
</p>
Vote it up
158
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza