Medalion de porc cu mere coapte

Fileul de porc are un gust dulce, contrastand cu aromele lamaii, rozmarinului si merelor. Serveste-l cu orez fiert
 
<p>Timp preparare: 30 de minute, plus 1 ora sau chiar peste noapte pentru marinare
La foc: 25 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 247
Glucide 15 g
Proteine 25 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

500 g file de porc
4 mere de desert
4 crengute de rozmarin
4 lingurite zahar, optional
Pentru marinata:
1 crenguta de rozmarin
1 catel de usturoi, zdrobit
Coaja rasa de la 1 lamaie
2 linguri ulei de masline
Sare si piper negru
Ornare: cateva crengute de rozmarin proaspat

Preparare

1. Se indeparteaza portiunile grase din carnea de porc, apoi se taie in medalioane de 1 cm grosime, care se pun intr-un castron.
2. Pentru marinata se scot frunzulitele de rozmarin de pe crengute, se toaca si se adauga impreuna cu usturoiul, coaja de lamaie, uleiul de masline si piperul la carnea de porc. Se acopera castronul si se lasa la rece, cel putin o ora. Cel mai bine ar fi sa se lase peste noapte pentru ca aromele sa patrunda carnea.
3. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Cu 30 de minute inainte de a se servi mancarea, se curata merele de cotor, apoi se cresteaza un inel pe circumferinta merelor, astfel ca acestea sa se poata umfla cand se coc. Se infige o crenguta de rozmarin in mijlocul fiecarui mar, adaugand cate o lingurita de zahar (optional) si se lasa la copt 25 de minute sau pana cand devin moi.
4. Intre timp, se incalzeste la flacara potrivita o tigaie pentru gratar sau una care nu lipeste. Se scot medalioanle de porc din marinata, se asezoneaza cu sare si se prajesc 2-3 minute, pe fiecare parte, pana devin rumene. Se servesc acompaniate de merele coapte si ornate cu crengute de rozmarin.

Varianta: se face un sos simplu prin concentrarea unei cantitati de bulion de porc sau de pui. Se mai poate deglazura tigaia in care s-a preparat porcul, cu putin cidru.</p>

Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza