Maternitatea Giulesti a fost redechisa

La mai bine de o luna de la incendiul care a afectat spitalul, maternitatea Giule§ti a fost redeschisa
 
<p>Maternitatea Giulesti a reluat luni, 20 septembrie, internarile, blocul operator si sectia de anestezie terapie intensiva nou-nascuti prematur fiind deschise marti, o zi mai tarziu. Directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a declarat, pentru Mediafax, ca sunt asteptate rezultatele de laborator pentru unitatea de terapie intensiva si blocul operator, insa pentru celelalte sectii maternitatea a fost deschisa.
"Pot fi facute internari, investigatii de laborator, dar inca nu operatii de cezariana si internari in sectia de anestezie terapie intensiva", a precizat directorul.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la randul sau, dupa vizita facuta luni la Maternitatea Giulesti, ca lucrarile de renovare au fost terminate. El a spus ca s-au montat detectoare de fum si supraveghere video doar la Sectia terapie intensiva prematuri, care a fost renovata, pentru ca in restul saloanelor nu a fost nevoie, fiind asezate in asa fel incat, prin prezenta bolnavilor, exista supraveghere permanenta.
Profesorul Bogdan Marinescu, fost manager al Maternitatii Giulesti, a declarat, ca Maternitatii Giulesti i-au fost donate doua incubatoare si ca vor mai fi primite, prin donatie, doua ventilatoare, echipamente ce vor fi completate cu cel aduse de primarie. Marinescu a afirmat ca, in prezent, spitalul va face fata cazurilor care vor aparea, insa nu va putea primi paciente din toata tara.
Maternitatea Giulesti a fost inchisa in urma incendiului care a izbucnit in 16 august, la Sectia de terapie intensiva prematuri, si in urma caruia sase bebelusi au murit, iar alti cinci au fost grav raniti.</p>
Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza