Masuri pentru o viata mai lunga

Include in viata ta patru reguli, care te ajuta sa traiesti sanatos pana la adanci batraneti
 
<p>
O serie de studii arata care sunt cele mai bune metode pentru a avea o viata lunga si sanatoasa. Iata cateva metode prin care poti ajunge la o varsta venerabila si fara sa ai probleme de sanatate.

Ai rabdare. E nevoie de cel putin 2 saptamani – dar cel mai probabil intre  4 si 8 saptamani – pentru a transforma o noua strategie intr-o a doua natura. Trebuie sa o urmati suficient timp pentru a va confrunta cu toate provocarile pe care le intalnesti in mod obisnuit in viata si sa gasesti o cale de a le depasi, orice s-ar intampla. “Daca poti face un lucru trei saptamani la rand, ti-ai creat deja un obicei, spune Mary Ann Wilson, asistenta medicala si experta in fitness din SUA. “Stii ca ti-ai format un obicei solid daca iti lipseste lucrul respectiv atunci cand nu-l faci, daca iti spui: “Nu-I de mirare ca am o zi proasta, de vreme ce am uitat sa-mi fac exercitiile!”.

Ia lucrurile in serios. Cumpara alimentele sanatoase de care ai nevoie. Fa-ti timp pentru a socializa. Fa miscare. Nu lasa schimbarile la voia intamplarii. “Include exercitiile fizice in programul zilnic, astfel incat aceasta sa constituie pentru tine cea mai frumoasa parte a zilei”, spune Wilson. “Un program regulat de exercitii se dovedeste un ajutor de nepretuit”.

Primeste ajutor. Cercetatorii de la Universitatea Missouri, SUA, au descoperit ca femeile in varsta exersau, in plus, 37 de minute pe saptamana atunci cand primeau telefoane de la prieteni care le reaminteau ca urmeaza un program si trebuie sa se tina de el. Poti avea o motivatie mai puternica daca te alturi unui grup de persoane care se antreneaza sau daca gasesti pe cineva alaturi de care sa te plimbi.

Schimbarile mici au efecte mari. “O schimbare atrage dupa sine o alta”, spune Karl Knopf, un profesor de fitness pentru varstnici din California. “Trebuie sa deschizi usa, sa vezi care sunt beneficiile si sa primesti recompensele. Apoi, totul va merge de la sine, caci te vei motiva singur sa faci si alte schimbari.”

</p>
Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza