Masinile Regelui

La aproape un an de la inaugurarea muzeului auto, Casa Regala a lansat un inedit volum despre pasiunea fostului monarh
 

Cartea „Masinile Regelui” sarbatoreste pasiunea de peste opt decenii a Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei – automobilul. Cu numeroase imagini inedite din arhiva personala a Casei Regale, insotite de explicatii ce depasesc simplele detalii tehnice si patrund in viata membrilor Familiei Regale, „Masinile Regelui” este un volum de colectie si un deliciu pentru cunoscatori.

Aparuta in conditii grafice de exceptie, cartea prezinta automobilele de epoca pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar si pasiunea sa pentru avioane.

„Legatura dintre Rege si masini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestatii Sale. Peste opt decenii de performanta la volan, de fidelitate si admiratie fata de motoare, de extraordinara dexteritate in domeniul tehnologiei auto. Dupa optzeci si cinci de ani de condus, Regele se urca la volan cu aceeasi siguranta discreta, cu o placere sfioasa, cu o robustete usor de remarcat. Trateaza masina cu respect, cu atentie, are un anume fel profund de a «simti» motorul, pe care il asculta cu sufletul si cu mintea. Automobilul pe care il conduce, ca si traficul auto si celelalte masini de pe sosea, sunt tratate de Rege tot atat de frumos si de respectuos pe cat sunt tratati oamenii pe care ii intalneste zi de zi”, a declara Principele Radu al Romaniei.

La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat, la Savarsin, Muzeul Regal a Automobilului de la Savarsin.

Vote it up
282
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza