Masina de spalat vase

Folosirea ei este mai convenabila decat spalatul de mana al vaselor si este si mai economica in ceea ce priveste consumul de energie
 

<p>

Vrei sa scapi de corvoada spalatului vaselor? Atunci trebuie sa afli ce fel de masina ti-ar trebui:

Capacitate? Pentru o familie mica este potrivita una de sase-noua seturi, in timp ce pentru cele cu mai multi membri sunt bune cele cu 12 sau mai multe seturi. Pentru cei singuri, sau in cazul lipsei de spatiu, o versiune cu patru seturi poate sa fie exact ceea ce trebuie.

Consumul de energie? Uita-te dupa simbolul „A“ al clasei energetice; bineinteles, „Aplus“ „Aplus,plus“ si „Aplus,plus,plus“ sunt mai eficiente, dar pot fi si mult mai scumpe. Consumul energetic al masinilor mai mici nu ar trebui sa fie mai ridicat de 0,7 KWh, iar la cele mai mari de 1 KWh.

Consumul de apa? Masinile moderne nu necesita mai mult de 10-12 litri, pe cand cele mai mici au nevoie de 6-7 litri de apa la o spalare!

Eficienta? Pe eticheta masinii, prima litera indica clasa energetica, cea de-a doua eficienta spalarii, iar cea de a treia se refera la capacitatea de uscare, si ea importanta – insista deci pe „AAA“!

Programe? Cel mai important este programul automat, care ajusteaza parametrii de spalare in functie de cantitatea de reziduri din apa. Programul scurt, sau delicat, poate fi adesea de folos, precum si ciclul „eco“.

Comoditate? O caracteristica practica este pornirea cu intarziere, care permite spalarea vaselor pe timpul noptii sau atunci cand nu esti acasa etc. Optiunea Multizone poate salva timp si energie, in timp ce masinile cu optiunea de curatare intensiva aplica forta asupra vaselor care au pe ele resturi de mancare uscata.

Panoul de control? Aplicatiile integrate, avand butoanele ascunse, par mai elegante decat cele care au panoul de control la exterior, doar ca nu mai poti intrerupe spalarea in timpul derularii programului deja pornit.

Zgomot? Nivelul zgomotului situat intre 45-50 decibeli este acceptabil, dar persoanele mai sensibile pot opta pentru masini supersilentioase care au sub 40 db.

Protectie impotriva scurgerii de apa? E bine sa aiba aplicatia Aquastop.

Cea mai buna alegere:

• clasa AAA
• Program automat
• Pornire intarziata
• 45 dB

</p>

Vote it up
322
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza