Marul e mai sanatos cu tot cu coaja

Invelisul acestui fruct contine acid ursolic, care protejeaza organismul impotriva multor boli 
<p>Unele persoane prefera sa manance mere fara coaja pentru ca pe acestea se aplica adesea un strat de substante chimice, sub forma de ceara, care le prelungeste termenul de valabilitate in timpul transportului si al depozitarii.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa, Statele Unite ale Americii, spun ca acest obicei reduce din beneficiile pe care merele le pot avea asupra organismului, informeaza Daily Mail. Astfel, pentru a nu recurge la indepartarea invelisului exterior, se recomanda sa spalam bine fructele sub un jet de apa calduta.
Un mar pe zi ar putea sa tina medicul la distanta doar daca este mancat cu tot cu coaja, aceasta continand substante benefice pentru masa musculara.
De asemenea, acidul ursolic, gasit din abundenta in coaja unui mar, ajuta la regenerarea si restructurarea fibrelor de colagen, are actiune antireumaticasi efecte diuretice. Prin faptul ca actioneaza asupra fibrelor de colagen, acidul ursolic are capacitatea de a regenera pielea. "Aceasta substanta este un compus natural care trebuie sa faca parte din dieta zilnica. Acidul ursolic protejeaza organismul impotriva multor boli", spune Christopher Adams, coordonatorul studiului.
Beneficiile invelisului exterior al merelor au fost descoperite de catre dr. Adams, in timp ce cauta un remediu impotriva atrofierii masei musculare, afectiune des intalnita pe masura ce inaintam in varsta.
Dupa ce a analizat in laborator pe cobai 1.300 de substante care ar putea intari masa musculara, a constatat ca acidul ursolic are aceste efecte asupra organismului. "Desi acest tip de acid se gaseste atat in busuioc, prune si afine, coaja de mere are cea mai mare concentratie de acid ursolic", mentioneaza dr. Adams. Cercetatorul precizeaza ca aceasta substanta are capacitatea de a controla nivelul insulinei in organism, hormon care influenteaza greutatea.</p>
Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza