Maraton de teatru

Din 10 septembrie, bucurestenii pot urmari, timp de sapte zile, o selectie a celor mai bune spectacole independente
 

Saptamana aceasta incepe cea de-a doua editie a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe. Timp de 7 zile, bucurestenii vor putea urmari o selectie a celor mai bune spectacole independente din Bucuresti si din tara, prezentate in 11 spatii de joc din Capitala. Festivalul-concurs isi va desemna castigatorii in urma votului publicului spectator.

Startul Maratonului se va da la Godot Cafe-Teatru cu o conferinta de presa ce va avea loc luni, 10 septembrie, la ora 17:00. Incepand cu ora 19:00, Godot Cafe-Teatru va gazdui si prima reprezentatie, predand apoi stafeta spatiilor independente Teatrul de Sufragerie, Teatrul Arca si Teatrul Apropo. De marti, 11 septembrie, li se vor alatura alte 7 spatii teatrale – consacrate sau alternative: Sala Noua a Teatrului de Comedie, Teatrul Tabu / Legere Live, Unteatru, Teatrul Luni de la Green Hours, In Culise, Clubul UNITER si Sala ArCuB. Scopul declarat al initiatorilor festivalului – Asociatia TEATRUL.RO, in parteneriat cu ArCuB, AFCN si UNITER – este de a promova tinerii artisti care activeaza in zona teatrala independenta din Romania si de a sustine o serie de productii noi sau mai putin cunoscute publicului iubitor de teatru.

De-a lungul celor 7 zile ale MTI, bucurestenii vor putea urmari 43 de productii dupa piese contemporane sau clasice, semnate de la A.P. Cehov (Acţiunea se petrece la conacul mosiei), Matei Visniec (Spectatorul condamnat la moarte, Imagineaza-ţi ca esti Dumnezeu), Edward Albee (Trei femei inalte), Samuel Beckett (Ce zile frumoase!) pana la dramatizari dupa Jim Jarmush (Night on Earth), Woody Allen (Bullets Over Lipscani), precum si piese semnate de dramaturgi romani contemporani – Mimi Branescu (Flori, filme, fete sau baieţi), Mihaela Michailov (SubPamant), Cristi Juncu (Ostinato) sau chiar de actorii/regizorii care le joaca, Laurenţiu Banescu (Monoloagele vecinului), Raluca Mara (Pasarea care nu e), Razvan Ropotan (regia si dramaturgia: camil. un oarecare).

Acestora li se vor alatura spectacole de teatru-dans (Heil Love, Carusel) si spectacole studentesti (Chip de foc, Miezul verii la miaza-vest ), care vor fi promovate in sectiunea ”Off”, alaturi de productiile profesioniste. Alaturi de nume consacrate ale scenei romanesti, ca Marius Manole si Rodica Mandache (Marea iubire a lui Sebastian), Anca Sigartau si Claudiu Istodor (A Junk Tango Story), Marius Galea (regia – Iubirea e un lucru foarte mare, Norway.today) sau Catalina Buzoianu (regia spectacolului Frumoasa calatorie a ursilor panda...) se vor afla si artisti din noile generaţii, Nicoleta Lefter, Alexandru Potocean, Paul Ipate (Asta-i tinereţea noastra), Ecaterina Ţugulea (Incurca-lume), Dan Radulescu, Catalin Grigoras (Razboi sa fie!), David Schwartz, Eugen Gyemant sau Pavel Barsan (Improvisneyland).

Publicul va fi incurajat sa-si voteze favoritii, paticipand astfel direct la desemnarea castigatorilor MTI-ului. Pretul unui bilet la oricare dintre spectacolele MTI  este de 5 lei, iar rezervarile se pot face la contact@teatrul.ro.
Lista completa a spectacolelor o poti gasi AICI.

Vote it up
256
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza