Manual de nutritie pentru copii

Elevii de clasa a IV-a pot opta, din acest an, pentru un curs unde invata cum sa manance sanatos
 
<p>
Incepand din acest an, in scolile din Romania va exista un curs optional de nutritie pentru elevii de clasa a IV-a. Pentru asta a fost realizat si primul manual de nutritie pentru copii, primele notiuni despre ce inseamna in ziua de astazi o alimentatie sanatoasa si totodata isi propune, cu sprijinul educatorilor sa dezvolte la acestia primele deprinderi ale unei nutritii echilibrate.

“Alimentatia echilibrata este esentiala pentru cresterea copiilor nostri si transformarea lor in adulti sanatosi. Activitatea fizica regulata si odihna sunt alti doi parametri importanti in dezvoltarea lor armonioasa. Educatia nutritionala trebuie sa inceapa in copilarie si principiile acesteia sa fie urmate pe tot parcursul vietii, asigurandu-se astfel o stare de sanatate robusta si un nivel crescut de confort al vietii, in toate etapele sale. Asa s-a nascut ideea acestui manual, dedicat copiilor din clasa a IV, copii care au deja notiunile de baza privind corpul uman”, spune nutritionista Lygia Alexandrescu, autorul manualului.

Lucrarea este structurata in patru mari capitole:

1. Stil de viata sanatos – consolideaza si aprofundeaza cunostintele copiilor asimilate la orele de educatie pentru sanatate.
2. Nutrienti speciali – capitolul prezinta valoarea nutritiva si energetica a substantelor continute de alimente.
3. Piramida alimentara explicata – prezinta grupele de alimente.
4. Etichetele alimentelor – prezinta datele cuprinse de etichetele produselor alimentare si explica modul de citire si interpretare a acestora.

La finalul lucrarii este o programa pentru acest curs optional, ce poate fi folosita ca atare sau ca sursa de inspiratie.

</p>
Vote it up
309
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza