Mancarica de legume

O mancare cu gust bogat si delicios
 

Ingrediente:

• 2 cepe, fiecare taiata in 6 bucati;

• 3 morcovi, taiati bucatele;

• 3 tulpini de telina, taiate bucatele;

• 400 g cartofi, taiati cubulete;

• 1 litru de zeama de legume, fierbinte;

• 2 catei de usturoi, tocati marunt;

• 3 fire de praz (circa 300 g), taiate in rondele groase;

• 150 g arpacas;

• 2 lingurite de cimbru uscat;

• sare si piper;

• 3 linguri de patrunjel, tocat mare, pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Se incal­­zeste cuptorul la 180°C. Se pun intr-un vas rezistent la flacara ceapa, morcovii, telina si cartofii. Se toarna peste ele zeama de legume si se da totul in clocot.

2. Se ada­­uga usturoiul, prazul, arpacasul si cimbrul si se asezoneaza. Se ames­­teca, se acopera vasul si se da la cuptor, unde se lasa 1 ora, sau pana cand legumele se inmoaie, iar arpacasul devine fraged.

3. Se presara deasupra patrunjel si se serveste.
 

Vote it up
38
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza