Mancare proaspata mai mult timp

Cateva ponturi care te feresc de toxiinfectiile alimentare 
<p>Nu lasa bolile cauzate de alimentatie sa iti strice bucuria sarbatorii de Paste! In fiecare an se inregistreaza sute de cazuri de toxiinfectii alimentare, mai ales in perioadele sarbatorilor sau atunci cand cresc temperaturile.
In urma unor studii s-au identificat cativa pasi simpli care sa te ajute sa pastrezi alimentele in conditii mai sigure.
1. Foloseste preparate marinate picante
Adaugand otet sau suc de lamaie preparatelor marinate, carnea poate fi mai sigura, conform unui studiu nou. “Sosurile marinate acide incetinesc dezvoltarea bacteriilor pe carne,” spune Melvin Hunt, profesor in stiintele alimentatiei la Universitatea din Statul Kansas. Marineaza intotdeauna carnea, inclusiv cea de pasare si pestele tinute la frigider – si nu pe blatul de bucatarie – pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor nocive.
2. Verifica temperatura burgerilor
Culoarea sau textura pot indica daca alimentele sunt sau nu „facute”. Studiile recente au aratat ca factori cum ar fi modul de ambalare a carnii tocate pot afecta culoarea acesteia in timpul prepararii. In unele cazuri carnea devenea maro inainte de a atinge o temperatura sigura, in timp ce in alte cazuri carnea devenea roz in mijloc dupa o preparare intensa. Pregateste burgerii la o temperatura interna de 71°C, utilizand un termometru de bucatarie.
3. Nu te baza pe salata prespalata
Verdeturile (salata, spanacul si varza) sunt alimentele cu cel mai ridicat risc. Frunzele taiate sunt mai vulnerabile la atacul bacteriilor si mai multe verdeturi in legaturi inseamna un risc mai mare de contaminare incrucisata. Clateste chiar si frunzele de salata prespalata si alte verdeturi taiate. In plus nu lasa punga de salata la intamplare, bag-o la frigider in doua ore de la cumparare si consum-o in maxim o saptamana.</p>
Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza