Mame bune, copii sanatosi

In Romania, doi din trei copii cu varste mai mici de doi ani din zonele rurale sarace sufera de anemie 
 
<p>Multe mame defavorizate ce traiesc la sat, nu stiu cat de importante sunt ingrijirea si alimentatia adecvata varstei bebelusului lor. Diversifica alimentatia prea devreme sau necorespunzator, nu sesizeaza la timp semnele de boala sau intarzierile in dezvoltarea copilului si nu le fac analizele necesare. Ele au nevoie de sprijin si indrumare!

Pentru a veni in ajutorul mamelor defavorizate din comunitatile rurale, organizatia World Vision Romania a lansat programul “Mame bune, copii sanatosi”, care cuprinde mai multe proiecte, printre care Scoala Mamicilor (posibilitatea de a participa la programe de educatie despre cresterea, ingrijirea si nutritia sanatoasa a copilului mai mic de 2 ani, posibilitatea de a primii consiliere privind riscurile si consecintele grave ale anemiei asupra lor, a fatului si copilului sub 2 ani) si Laboratorul mobil (acces la asistenta medicala primara in timpul saracinii si pentru bebelusii lor - efectuare de analize prin laboratorul mobil de analize).

In prezent, programul se desfasoara in comunitatile rurale sarace din judetele Dolj si Valcea, avand ca beneficiari: 1380 copii mai mici de 2 ani si 260 gravide. Nevoile atat de mari din aceste zone dar si consecintele negative deosebit de grave pe care anemia si rahitismul le pot produce la aceasta varsta frageda auspra dezvoltarii viitoare a copiilor au determinat organizatia sa doreasca extinderea interventiei catre un numar mai mare de beneficiari, din mai multe comunitati defavorizate si din mai multe judete.
Cei care vor sa sustina programul "Mame bune, copii sanatosi" o pot face cu doar 1 leu pe zi, oferind copiilor defavorizati sansa de a porni sanatosi in viata!

Afla mai multe detalii aici. </p>

Vote it up
288
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza