Mamaliga speciala

Combinatia de malai cu lapte si nuci pecan din aceasta reteta ofera multe proteine si grasimi sanatoase, dar si vitamine si calciu
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII

1/2 cana (60 g) jumatati de nuci pecan

1 lingura de ulei de masline light

2 mere nedescojite, curatate de cotor si feliate

2 linguri de sirop de artar sau miere

1 lingurita de scortisoara

4 cani (1 litru) lapte cu un continut redus de grasimi – sau lapte de soia

1 cana (150 g) malai

PREPARARE 5 minute

GATIT 25 minute

FIECARE PORTIE CONTINE 1 931 kJ, 461 kcal, 17 g proteine, 17 g grasimi (1 g grasimi saturate), 62 g carbohidrati (34 g zahar), 4 g fibre, 153 mg sodiu

1 Se pun nucile pecan intr-o cratita mare si se amesteca pe flacara medie, 3 minute sau pana ce incep sa degaje arome. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

2 Se incinge uleiul in cratita. Se adauga merele si prajiti-le 5 minute, amestecand frecvent, pana cand feliile devin aurii pe ambele parti. Se stropesc cu siropul de artar sau cu mierea, se adauga jumatate din scortisoara si se continua gatitul, amestecand in permanenta, alte 3 minute sau pana ce merele se inmoaie. Se combina nucile pecan cu mixtura de mere.

3 Se pun laptele si restul de scortisoara in cratita, pe foc iute. Se presara deasupra malaiul, amestecand continuu, pentru a evita formarea de cocoloase. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10-15 minute, amestecand frecvent, pana cand mamaliga se ingroasa.

4 Se serveste mamaliga in castroane individuale, folosind ca topping amestecul de mere si nuci pecan.

SFATUL BUCATARULUI Malaiul poate fi inlocuit cu gris; se obtine astfel un mic dejun hranitor si satios.

Pentru un mic dejun in stil oriental, se poate combina fisticul cu pere sau gutui si putina apa de trandafiri, sau migdale cu piersici ori caise.

Vote it up
116
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza