Maini si picioare reci

Daca, indiferent de anotimp, ai extremitatile reci, ar fi bine sa consulti un doctor
 

Articole similare

Daca auzi pe cineva ca se plange ca are mai tot timpul mainile si picioarele reci, indiferent de anotimp, fa-i un bine si spune-i sa mearga la un medic.
Ar putea fi vorba de o circulatie periferica proasta sau de infundarea unor artere.
“Colesterolul se depune pe vas si acesta se astupa in timp. Din pacate, simptomatologia apare de obicei cand artera e obturata deja in proportie de 70-80%, lucru care ii pune viata in pericol pacientului”, spune dr. Emilian Dumitru, cardiolog la Institutul de Cardiologie CC Iliescu.
Cei mai predispusi la astfel de boli sunt fumatorii.
In cazul in care senzatia de racire apare dintr-o data, cazul se transforma intr-o urgenta medicala. “O placa de colesterol se poate desprinde brusc si astupa vasul, caz in care omul isi poate pierde mana sau piciorul daca nu ajunge imediat la medic”, mai spune dr. Dumitru.
Unele persoane care au mainile si picioarele reci sunt foarte emotive sau stresate. Doctorul Emilian Dumitru spune ca in cazul acestor oameni se descarca brusc hormoni de stres, situatie care duce la contractarea arterelor periferice mici. Mai pot avea extremitatile reci si cei care sufera de diabet sau cei cu sindrom Raynaud (hipersensibilitate la frig).
Care sunt cele mai bune solutii?
In primul rand, cei care sufera de boli ale arterelor periferice trebuie sa faca miscare pana la limita de suportabilitate. “In acest fel se dezvolta vase colaterale si se suplineste deficitul produs de vasul infundat”, spune dr. Dumitru. De asemenea, renuntarea la fumat si regimul alimentar sunt esentiale. Totusi, cel mai important lucru e sa mergi la medic.
Spuse de medici
“Cand apare un pericol, tot sangele se concentreaza in creier, inima si muschi pentru ca organismul sa poata actiona rapid si evita obstacolul. Atunci mainile, si picioarele ti se racesc brusc”, spune dr. Emilian Dumitru
Vote it up
222
Ai votat deja!Voteaza